Burenruzie over parkeerplaats eindigt in massale vecht- en steekpartij: drie Tilburgers de cel in

16 juli 2019 om 17:19
nl
Het begon met een burenruzie, maar het eindigde in een massale vecht- en steekpartij. In december vorig jaar raakten hierdoor in Tilburg in de Korhoenstraat drie mensen gewond. Drie verdachten (52, 34 en 20) werden opgepakt. Dinsdagmiddag hoorden zij van de rechter in Breda dat ze de gevangenis in moeten.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De buren hadden al lange tijd ruzie over verschillende dingen, maar een ruzie over een parkeerplaats was de druppel die de emmer deed overlopen.

De politie kreeg op 5 december ’s avonds om half tien een melding van vernieling bij een huis aan de Korhoenstraat. Een tijd later kwamen verschillende paniekmeldingen binnen over een massale vechtpartij in dezelfde straat. Zeker tien mensen waren bij de vechtpartij betrokken. Twee mannen (35 en 63) werden gestoken. Een derde man raakte gewond door een klap met een honkbalknuppel.

De man van 34 moet van de rechter dertig maanden de cel in, waarvan elf voorwaardelijk. De Tilburger zou twee mensen met een honkbalknuppel hebben bewerkt.

De verdachte van 20 zou hebben staan trappen tegen een slachtoffer dat op de grond lag. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van zeventig dagen, waarvan 67 voorwaardelijk. Daarbij krijgt hij een taakstraf van 120 uur.

De 52-jarige Tilburger stond terecht omdat hij ervan werd verdacht iemand te hebben gestoken met een mes. Hiervoor werd geen bewijs gevonden, dus werd eerder vrijspraak geëist. Toch moet hij van de rechter twee weken de cel in, omdat hij twee mensen tegen het hoofd heeft geslagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.