Video

Een half uur lang vastzitten op 80 meter hoogte in zweefmolen Tilburgse kermis: 'Ik ga nog een keer'

21 juli 2019 om 12:50
nl
De tachtig meter hoge zweefmolen op de Tilburgse kermis draait weer. Zaterdag beleefden inzittenden van Around the World XXL angstige momenten toen de zweefmolen op grote hoogte plotseling bleef steken. Eenmaal veilig op de grond rolden bij sommigen de tranen over de wangen. De meesten hadden overigens vooral XXL genoten van het uitzicht.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Waarschijnlijk was een windvlaag de oorzaak voor de storing. Na een half uur konden de dertig bezoekers weer veilig op de grond uitstappen. De meesten reageerden gelaten op hun onverwachte avontuur op grote hoogte. De stoeltjes bleven stil hangen in de lucht. Mogelijk dat wind een beveiliging heeft geactiveerd waardoor de zweefmolen automatisch stopt.

Bekijk de reacties van de inzittenden en lees daarna verder:

Niet iedereen was er gelaten onder. Met name bij jonge bezoekers zat de schrik er goed in. Een medewerker van de attractie is naar boven geklommen om de inzittenden gerust te stellen en de beveiliging ongedaan te maken.

Een jongen van een jaar of zeven zat voor het eerst in de grote zweefmolen samen met zijn zus. Toch enigszins onder indruk zegt hij, "zeker nog een keer in de attractie te stappen." Zijn zus klinkt een stuk overtuigender en enthousiaster: "Ik ga zeker nog een keer!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.