Zal je altijd zien: de vakantie zit erop en dan wordt het beter weer

17 augustus 2019 om 10:01
nl
Voor veel mensen zit de zomervakantie er na dit weekend op. Ze worden weer op het werk of op school verwacht. En - dat zal je altijd zien - juist dan verbetert het weer. "Dat is wat zuur", knikt Britta van Gendt van Weer.nl.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Volgende week lijkt heel aardig te gaan verlopen, met overwegend droog weer en regelmatig de zon erbij", vertelt Van Gendt. "De temperaturen zijn niet heel erg hoog, het wordt 20 tot 22 graden. Maar er staat niet al te veel wind, dus dan voelt het een stuk aangenamer aan."

Wachten op privacy instellingen...

'Dag met twee gezichten'
Deze zaterdag wordt volgens de weervrouw van Weer.nl 'een dag met twee gezichten'. "In de ochtend is het bewolkt en her en der wat druilerig. Er komt af en toe wat regen over de provincie." Maar in de middag schuift zowel de bewolking als de neerslag langzaam naar het noordoosten weg.

"Dan wordt het vanuit het westen op steeds meer plaatsen droog en is er zelfs nog een beetje ruimte voor de zon. Daarbij temperaturen die oplopen tot 22 graden."

'Er kan lokaal flink wat vallen'
Zondag is het weer een beetje vergelijkbaar met dat van zaterdag. "Zaterdagavond zijn er mooie brede opklaringen, maar in de loop van de nacht komt er toch weer een storing dichterbij", vertelt Van Gendt. "Dan gaat de bewolking toenemen en tegen het eind van de nacht begint het weer te regenen bij temperaturen tot veertien graden."

Zondagochtend staan we volgens haar op met 'echt regenachtig weer'. "Dan regent het echt even stevig door en kan er lokaal flink wat vallen. Heel misschien zou er een klap onweer bij kunnen komen. Maar ook dan schuift dat hele gebied met regen in de loop van de dag naar het oosten weg. Zondagmiddag krijgen we wederom droger weer en het zonnetje af en toe erbij. De temperatuur komt dan wel ietsje lager uit, rond 20 of 21 graden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!