Video

Glijbaan in pretpark Hemelrijk dicht na opduiken zorgwekkend filmpje, baan mogelijk onveilig [VIDEO]

20 augustus 2019 om 11:33
nl
BillyBird Park Hemelrijk in Volkel heeft tijdelijk de grote glijbaan in speelgebied De Oervallei gesloten nadat een zorgwekkende video van een bezoeker opdook. Op de video is te zien hoe een kind van de glijbaan glijdt en loskomt van de baan.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

 

Wachten op privacy instellingen...

De video van de bezoeker is via Facebook gestuurd naar het attractiepark in Volkel. “We hebben de video gezien en vanwege de veiligheid hebben wij meteen de glijbaan gesloten. We hebben contact met de leverancier en er wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren”, zegt woordvoerster Wilke Arts van BillyBird Park Hemelrijk.

Opening onduidelijk
BillyBird weet niet of en wanneer de glijbaan weer opengaat. “We willen eerst weten of de glijbaan veilig is.”

De grote glijbaan in het speelgebied De Oervallei werd in april geopend. Het park kreeg naar eigen niet eerder klachten over de veiligheid van de glijbaan. Onzin, aldus een vrouw uit Tilburg, die op 10 juli al melding maakte over de glijbaan nadat haar kleindochter werd gelanceerd. "Hoezo nooit eerder klachten gehad?", schreef ze aan Omroep Brabant. Ze boffen dat er niet echt een ernstig ongeluk gebeurd is. Wel is de eigenaresse, heel lief, naar mij toegekomen heel lief met paracetamol tegen de pijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.