Tweede helft maakt een hoop goed voor PSV: 'Maar de eerste helft was belabberd en veel te statisch'

22 augustus 2019 om 22:23
PSV heeft donderdagavond in eigen huis afgerekend met Apollon Limassol. Na een moeizame, slechte eerste helft liepen de Eindhovenaren na de rust weg bij de Cyprioten. Het werd 3-0 door doelpunten van Mohamed Ihattaren, Cody Gakpo en Denzel Dumfries en daardoor kan PSV de groepsfase van de Europa League ruiken. In de slotfase debuteerde de deze week aangetrokken Griek Kostas Mitroglou.

Bekijk hieronder de analyse van clubwatcher Job Willemse.

Er werd flink gebaald door de ruim 15.000 supporters in het Philips Stadion na de eerste 45 minuten. Velen van hen lieten zich horen, er werd gemord. PSV speelde belabberd, creëerde geen noemenswaardige kansen en speelde veel te statisch en terughoudend. De gedachten gingen terug naar vorige week, toen PSV teleurstellend gelijkspeelde tegen het Noorse FK Haugesund. Maar zover kwam het dit keer niet.

Genoeg huiswerk
De tweede helft maakte veel goed. Een doelpunt van Mohamed Ihattaren brak de wedstrijd na 47 minuten open. PSV leefde op na die goal en maakte nog twee doelpunten waardoor de groepsfase van de Europa League binnen handbereik lijkt.

Maar coach Mark van Bommel heeft nog genoeg huiswerk voor de komende periode als je de eerste helft bekijkt. Daar moet de PSV-coach van geschrokken zijn. PSV zal constanter moeten worden en moet deze tweede helft als goed voorbeeld zien voor de komende wedstrijden.

Tekst gaat verder onder de tweet.

PSV speelt komend weekend niet. De wedstrijd in eigen huis tegen FC Groningen is verplaatst naar woensdag 25 september, zodat PSV zich de komende dagen optimaal kan voorbereiden op de return tegen Apollon Limassol in Nicosia. Die staat volgende week donderdag op het programma.