PSV nekt RKC in Brabantse derby, Willem II onderuit tegen Feyenoord

1 september 2019 om 18:40
De Brabantse derby tussen RKC Waalwijk en PSV is zondagavond in Eindhovens voordeel beslist. De ploeg van Mark van Bommel won met 1-3. Eerder op zondag verloor Willem II met 0-1 van Feyenoord.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Jesse van Kalmthout

Bekijk hieronder de analyse van PSV-watcher Job Willemse en lees verder.

PSV-verdediger Denzel Dumfries was na afloop vooral te spreken over de tweede helft van zijn ploeg. Waar PSV - net als eerder in de week op Cyprus - in het eerste bedrijf te afwachtend speelde en RKC niet onder druk kon zetten, lukte dat in de tweede helft wel. "Als we een beetje ruimte krijgen, zie je onze wapens. Het is dan heerlijk voetballen", aldus Dumfries.

Bekijk de video hieronder en lees verder.

Melle Meulensteen zette de Waalwijkers eerst nog vlak voor rust op 1-0, maar na de pauze had PSV beduidend meer smoel dan in de eerste helft. Quasten hielp met een eigen doelpunt een handje: 1-1. Daarna sloegen de Eindhovenaren in kort tijdbestek toe via Timo Baumgartl en invaller Kostantinos Mitroglou.

Bekijk hieronder de analyse van RKC-watcher John Nelissen en lees verder.

Aan RKC-kant viel nieuweling Stanley Elbers vooral op. De vlugge buitenspeler wordt voor een seizoen gehuurd van PEC Zwolle en begon tegen PSV in de basis. Bij de openingstreffer leverde Elbers de assist af. De nieuweling denkt RKC Waalwijk vaker te kunnen helpen. "Daarom ben ik hier wel gekomen."

Routinier Henrico Drost verving de geblesseerde Hannes Delcroix en ziet dat zijn ploeg leuk voetbal speelt, maar nog wel altijd wacht op de eerste overwinning. "Dat moet geen ding worden. We moeten heel snel volwassen worden", vindt de verdediger.

Bekijk hieronder de video en lees verder.

Willem II onderuit
Eerder op zondag hielp een ongelukkige invalbeurt van debutant Justin Ogenia Feyenoord langs Willem II. De jonge verdediger uit Helmond veroorzaakte pal na zijn invalbeurt een strafschop, die door Steven Berghuis werd benut.

Willem II-watcher Fabian Eijkhout kijkt in een video terug op de nederlaag van de Tilburgse ploeg.

Ogenia kwam als invaller in minuut 72 binnen de lijnen, Berghuis schoot de strafschop in minuut 74 tegen de touwen. 'Zuur voor het team, zuur voor de club. Maar vooral heel zuur voor Justin Ogenia', zei aanvoerder Jordens Peters na afloop. De jongeling stond met zijn fout aan de basis van de nederlaag. "Vervelend, maar het is voor hem de beste manier om snel te leren."