YouTuber Govert Sweep dringt zwaar beveiligd Area 51 in Amerika binnen en wordt opgepakt

12 september 2019 om 06:49
nl
De politie van Nye County heeft dinsdag twee Nederlanders gearresteerd die het zwaar beveiligde terrein van Area 51 in de Amerikaanse staat Nevada wilden binnendringen. Het gaat om de YouTube-sterren Govert Sweep (21) uit Boxmeer en zijn vriend Ties Granzier (20). Beide mannen zitten nog vast, meldt de lokale televisiezender Fox5 aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Area 51 is een geheime testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht in de woestijn van Nevada. Er gaan al tientallen jaren geruchten dat er buitenaardse ruimteschepen en 'aliens' worden bewaard. Area 51 is onderdeel van de Nevada National Security Site in Nye County.

Govert Sweep uit Boxmeer heeft 300.000 volgers op YouTube en collega-vlogger Ties Granzier heeft er zelfs 735.000. Beide mannen werden betrapt toen ze met hun auto de Nevada National Security Site al enkele kilometers waren binnengedrongen.

Volgens de Amerikaanse politie verklaarde het duo dat ze heel goed Engels begrepen. Ze zeiden dat ze bewust de borden 'Do Not Enter' en 'No Trespassing' (streng verboden toegang) hadden genegeerd, omdat ze het terrein wilden verkennen.

Bommentestgebied
Beide mannen zouden hebben geprobeerd om een gedeelte binnen te komen waar vroeger de bommen werden getest. Volgens Fox5 gebeurt het ongeveer één keer per jaar dat er iemand probeert binnen te dringen in Area 51.

Granzier vertelde dat hij een vlogger is en dat hij een video voor zijn YouTubekanaal wilde maken. Daarop besloot de politie de auto te onderzoeken. Daarbij werden enkele camera's, een drone en opnames, die al van het terrein waren gemaakt, gevonden. Beide Nederlanders werden gearresteerd en vastgezet in de gevangenis van Nye County bij Las Vegas.

Bestorming afgelast
Onder het motto 'Zo'n grote groep kunnen ze niet stoppen' maakte de Amerikaan Matty Roberts in juli een Facebookevenement aan om de mysterieuze luchtmachtbasis op 20 september binnen te dringen. Hij kreeg ruim twee miljoen aanmeldingen, plus een bezoekje van de FBI, waardoor hij de 'bestorming' afblies en zich terugtrok. Of Granzier en Sweep hierbij betrokken waren, is niet bekend.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.