Video

'Absoluut vrede met levenslang': getuige Nicky blikt terug op rechtszaak tramschutter Gökmen T.

8 maart 2020 om 21:06
nl
Voor de nabestaanden en getuigen van Gökmen T.’s aanslag in Utrecht op 18 maart 2019 was het een loodzware week. Zo ook voor Nicky van Grinsven uit Boxtel, die zich op die dag ontfermde over één van de slachtoffers en in de loop keek van het wapen van tramschutter Gökmen T. Deze week zag Nicky hem opnieuw, ditmaal tijdens de tumultueuze rechtszaak.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

“Het is absoluut een bewogen jaar geweest”, zei hij zondag bij KRAAK. “Over het algemeen gaat het wel goed, al heb ik het één en ander moeten verwerken.” Zo volgt hij tot op de dag van vandaag EMDR-therapie en heeft hij zijn baan als bouwvakker vaarwel gezegd. “Dat ging echt niet meer. Ik bleef er maar aan terugdenken.”

Woede
Spugen, schelden, provoceren: het gedrag van Gökmen T. tijdens zijn rechtszaak lieten de emoties hoog oplopen. “Ik snap hun reactie”, zei Nicky over onder meer de woede bij de vader van slachtoffer Roos. “Het klinkt misschien raar, maar bij mij heeft het niet zo veel mentale schade aangericht als bij die andere nabestaanden. Ik wilde het wel meemaken, maar ook laten. Daarom heb ik mijn spreekrecht ook niet gepakt.”

Gökmen T. hoorde levenslang tegen zich eisen. Over twee weken is de uitspraak. “Ik heb absoluut vrede met levenslang. Voor mijn verwerking is dit heel goed geweest. En ik hoop dat ze er nog tbs achteraan plakken.”

Bekijk hier het interview terug met Nicky van Grinsven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.