Video

200 pakketbezorgers gecontroleerd, Tilburger (26) aangehouden

28 mei 2021 om 10:54 • Aangepast 31 mei 2021 om 10:15
nl
De politie heeft donderdag tijdens een grote verkeerscontrole in Berkel-Enschot tweehonderd postbezorgers en koeriers gecontroleerd. Dat gebeurde omdat de politie vermoedt dat koeriersbedrijven worden gebruikt door criminelen voor schimmige zaken.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Tijdens de verkeerscontrole tussen twee uur 's middags en elf uur 's avonds, wilde de politie informatie verzamelen over wie er in welke busjes en bestelauto's rijdt, maar ook over de technische staat van de voertuigen. "Opzet is ook om de chauffeurs uit de anonimiteit te halen. Het idee bestaat namelijk dat koeriersbedrijven worden gebruikt door criminelen voor ondermijnende activiteiten", verklaart de politie.

De politie heeft spullen in beslag genomen en 28 boetes uitgeschreven, bijvoorbeeld voor rijden zonder rijbewijs. Vijf mensen konden geen rijbewijs laten zien. Zes bestuurders hadden geen werkende verlichting en zes bezorgers droegen geen gordel.

Ook stonden er 410 euro aan boetes open. Eén koerier had ruim 25 gram wiet bij zich en een 'groot contant geldbedrag', aldus de politie. Dat is in beslag genomen, net als zijn voertuig. De 26-jarige man uit Tilburg is aangehouden en zit vast.

De politie controleerde alle busjes (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
De politie controleerde alle busjes (foto: SQ Vision Mediaprodukties).

Ondermijning
De politie denkt dat koeriersbedrijven worden gebruikt voor zogenaamde 'ondermijnende criminaliteit'. Dat is een combinatie van verschillende vormen van criminaliteit waarbij de grenzen tussen de boven- en onderwereld vervagen. Criminele richten bijvoorbeeld bedrijven op en vragen hulp van mensen uit de 'bovenwereld', zoals makelaars, autoverhuurbedrijven en post- en pakketbezorgers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.