Rozen op veldjes, stoepen en terrassen: oproep Peter Schouten vindt gehoor

17 juli 2021 om 12:15 • Aangepast 17 juli 2021 om 14:15
nl
Op de stoep, bij kunstwerken of zelfs op het terras. De oproep van advocaat Peter Schouten om rozen neer te leggen als eerbetoon aan zijn vriend Peter R. de Vries vindt gehoor. De Bredase raadsman krijgt steeds meer foto’s opgestuurd van mensen die meedoen. "Heel mooi om te zien", laat hij weten. Het geeft hem steun in deze moeilijke tijd.
Profielfoto van Maaike CnossenProfielfoto van ANP
Geschreven door
Maaike Cnossen & ANP

"Ik reis het hele land door. Je ziet het overal. Vandaag op steenworp afstand van de rechtbank in Arnhem een zee aan bloemen met portret en zijn lijfspreuk (die ik graag zelf had verzonnen). Het gaat niet uit je gedachten. En dat hoort ook zo", schrijft Job naar hem op Twitter. "Kom op, Renkum. Deze plek moet vol met rozen", zegt Renske, die meteen laat weten waar zij haar rozen heeft neergelegd.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Vrienden
Schouten was jarenlang bevriend met Peter R. de Vries. Hij vormde samen met hem en advocaat Onno de Jong het team van kroongetuige Nabil B. in de strafzaak tegen Ridouan Taghi.

De Bredanaar deed donderdagavond de oproep om rozen neer te leggen voor de misdaadjournalist. “Voor ons verdriet zijn er geen woorden", laat hij weten in een rouwadvertentie namen zijn advocatenkantoor. Ook plaatste hij er één persoonlijk. "Peter, je luisterde altijd zo lief."

Wachten op privacy instellingen...

De kranten staan zaterdagochtend vol met rouwadvertenties voor Peter R. de Vries. “Aan een onbevreesd en strijdbaar leven op de barricades van recht en onrecht is een einde gekomen”, schrijven zijn nabestaanden. Zijn kinderen noemen dat hij ‘de meest fantastische vader was die een mens kan wensen’. Bijna vijftig Nederlandse nieuwsredacties plaatsten er samen ook een. "Een van ons is niet meer", luidt de tekst boven de lijst met namen van hoofdredacteuren van omroepen en kranten.

Wachten op privacy instellingen...

Peter R. de Vries overleed donderdag op 64-jarige leeftijd nadat hij vorige week dinsdag op straat werd neergeschoten. Dat gebeurde in het centrum van Amsterdam, nadat hij te gast was geweest bij RTL Boulevard. Twee mannen zitten vast vanwege de aanslag.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.