Willy twijfelt over Joël Drommel: 'Al pakte hij zondag wel punten voor ons'

13 december 2021 om 10:30 • Aangepast 13 december 2021 om 13:10
nl
Clubicoon Willy van de Kerkhof vergelijkt de overwinning die 'zijn' PSV zondagavond boekte op NEC met de zege van Formule 1-coureur Max Verstappen in Abu Dhabi eerder op de dag. "PSV liet het ook op de laatste minuten aankomen." Verstappen kroonde zich met zijn zege tot wereldkampioen in de Formule 1. PSV werd dankzij de 2-1 overwinning in Nijmegen de nieuwe koploper in de Eredivisie.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"PSV was de Max Verstappen van het voetbalweekend", lachte Willy maandagochtend in het radioprogramma 'Wakker' op Omroep Brabant.

"Heerlijk om weer eens koploper in de Eredivisie te zijn."

De ploeg van coach Roger Schmidt kwam tegen NEC al vroeg op achterstand via Magnus Mattsson. Die 1-0 bleef vervolgens lang op het scorebord staan. Pas tien minuten voor tijd scoorde invaller Yorbe Vertessen de 1-1 en in de negentigste minuut tikte Carlos Vinícius de bevrijdende 2-1 binnen, na een fraaie acrobatische actie van Máxi Romero.

"Het is heerlijk om die drie punten te pakken en weer eens koploper in de Eredivisie te zijn."

"Joël Drommel maakte dezelfde fout als tegen Heerenveen."

Wel werd er zondag weer kritisch gekeken naar PSV-doelman Joël Drommel. Hij ging namelijk niet vrijuit bij de 1-0 van Mattsson. "Het was dezelfde fout als die hij maakte tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen", vertelde Willy. "Hij stompte de bal terug in het veld in plaats van naar de zijkant. Maar daarna pakte hij wel twee of drie punten voor ons. Hij voorkwam met meerdere reddingen een tweede treffer van NEC, dus laten we hem zijn fout maar vergeven. We hebben uiteindelijk gewonnen en daar draaide het zondag om, tegen een stug en goed voetballend NEC."

Vanwege de flaters van Drommel gaan steeds meer stemmen op om de zomeraankoop te vervangen door reservedoelman Yvon Mvogo. Willy knikt dat de foutjes van Drommel PSV punten kunnen kosten. "Dat is zeker. Maar laat hem dit jaar staan en maak dan de balans op. Voorlopig staan we bovenaan, dus daar is op zich niets op aan te merken."

"Zonder kwaliteit lukt het ook niet met de beste trainer van de wereld."

De andere twee Brabantse voetbalploegen gingen afgelopen weekend onderuit. RKC Waalwijk was niet opgewassen tegen subtopper FC Twente en verloor in Enschede met 2-1. Willem II verloor met 3-1 van het verrassend sterk presterende sc Cambuur. De zoveelste teleurstelling voor de ploeg van trainer Fred Grim, die al weken geen zege meer geboekt heeft.

In Tilburg klinkt steeds vaker de roep om versterkingen. Grim staat niet ter discussie. Terecht, volgens Willy. "Ik vind Fred een heel goede trainer. Kijk, als je spelers de kwaliteit niet hebben, lukt het ook niet met beste trainer van de wereld." De ex-international raadt aan wat nieuwe spelers in het elftal te zetten. "Ik vond Willem II zaterdag heel matig voetballen. Dat is doodzonde, want de ploeg hoort in de middenmoot thuis van de Eredivisie. Ze hebben echt een probleem bij Willem II."

Wachten op privacy instellingen...
Máxi Romero en Carlos Vinícius, de matchwinners van PSV tegen NEC (foto: ANP 2021/Olaf Kraak).
Máxi Romero en Carlos Vinícius, de matchwinners van PSV tegen NEC (foto: ANP 2021/Olaf Kraak).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.