Oppassen! Vrijdagochtend kan het flink mistig zijn

16 december 2021 om 18:45 • Aangepast 17 december 2021 om 18:24
nl
Het is vrijdagochtend oppassen geblazen. Volgens Weerplaza kan er in Brabant op grote schaal dichte mist voorkomen. Vanwege deze weersomstandigheden is er tot tien uur code geel afgegeven. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers rekening te houden met de mist en het rijgedrag aan te passen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In de loop van de avond komen in het westen van onze provincie brede opklaringen voor waarin snel dichte mist gaat ontstaan. In het oosten van Brabant overheerst nog de bewolking. Tijdens opklaringen koelt het af naar een graad of 5, op andere plekken wordt het niet kouder dan 7 graden.

Op vrijdagochtend zal de wereld een stukje kleiner zijn. De dag begint grijs en op uitgebreide schaal komt dichte mist voor. De mist lost gedurende de dag op en zo af en toe laat de zon zich nog even zien. De wind draait naar het noorden en het wordt 9 graden.

Rijden bij mist
Halveer je snelheid en verdubbel je afstand, adviseert de ANWB. Mist in het verkeer is gevaarlijk. Soms is de mist zo dicht, dat je je voorganger niet eens ziet. Pas je snelheid aan, houd afstand en schakel de juiste verlichting in.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!