Video

Superjacht trekt veel bekijks: 'Hoe vaak zie je 100 miljoen voorbijvaren?'

10 januari 2022 om 14:40 • Aangepast 11 januari 2022 om 10:37
nl
Het superjacht Galactica is nu al voor de tweede keer moeten omkeren op de Maas omdat het niet onder een brug door kon en dat trekt veel bekijks. Bij de Hedelse spoorbrug stonden veel mensen te kijken hoe het schip uiteindelijk wél onder de brug door voer. Wat ze toen nog niet konden vermoeden was dat het schip verderop nog een keer moest omkeren. Het wacht nu tot het waterpeil wat zakt.
Profielfoto van Fieke NobelProfielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door
Fieke Nobel & Imke van de Laar

Trudy Bakker en Miep Voets hadden het schip al op tv gezien. Tijdens hun wandeling zagen ze hem opeens varen. Trudy: "Toen zijn we snel teruggelopen om te kijken, want we waren benieuwd of hij nu wel onder de spoorbrug door kon." Miep vult aan: "Dat was wel spannend. Het scheelde in onze ogen maar een paar centimeter. Maar ja, dat is van de kant af gezien."

"Het was spectaculair", blikt Trudy terug. "Al was het nog spectaculairder als het schip vast was blijven zitten. Maar hoe vaak zie je nou 100 miljoen voorbijvaren?", besluit ze lachend.

"Ik dacht eerst: dat gaat niet goed. Maar ineens was het eronderdoor."

Ook Nova van Rooijen (11) en haar broertje Joël (9) kwamen naar het schip kijken. Door een studiedag van de docenten waren ze een dag vrij. Joël: "Toen we aankwamen ging het schip net varen. We hebben met de auto de achtervolging ingezet. We waren precies op tijd bij de spoorbrug."

Nova vult aan: "Het was heel cool. Ik dacht eerst: dat gaat niet goed. Maar ineens was het eronderdoor." Joël vindt het wel jammer dat het schip nu weg is uit Den Bosch. "Ik hoopte stiekem dat het er nog niet onderdoor zou passen zodat ik nog even naar het schip kon kijken. Maar ik ben blij voor hen."

"Hij kwam hier aanvaren en toen was hij weer te hoog."

Er is nog genoeg gelegenheid om het schip te bekijken. Want hoewel hij de spoorbrug voorbij is, kwam het schip verderop de Heusdense brug tegen. Het ligt weer stil.

Trudy Bakker en Miep Voets (foto: Imke van de Laar).
Trudy Bakker en Miep Voets (foto: Imke van de Laar).

Bij Heusden staan Daan en Wies Verkaik uit Haaften (Gelderland) te kijken naar het schip. Ze wonen zelf aan de Waal en wilden nu wel eens zien hoe de Galactica door Brabant vaart.

"Het is een schitterend schip", zegt Wies. "We vonden het wel interessant hoe zo'n schip vaart. Maar nu kon hij niet onder de Heusdense brug door. Dat verbaasde mij wel. Nu ligt hij hier in Heusden te wachten." Daan vult aan: "Hij kwam hier aanvaren en toen was hij weer te hoog." De twee zijn niet voor niets uit Gelderland komen rijden voor het schip: ze hebben nu alle tijd om het eens even goed te bekijken.

LEES OOK:

Nieuw probleem voor superjacht: brug bij Heusden blijkt te laag

Nieuwe poging geslaagd: superjacht is spoorbrug bij Hedel gepasseerd

Superjacht Heesen Yachts kan niet onder brug door en draait om

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.