Hattrick voor Kay Tejan in Brabants onderonsje, knappe zege Jong PSV

21 januari 2022 om 21:53 • Aangepast 22 januari 2022 om 21:58
In de Keuken Kampioen Divisie hebben drie Brabantse clubs vrijdagavond een overwinning geboekt. Dat was het maximale aantal, omdat er met Helmond Sport - TOP Oss (1-3) en FC Den Bosch - FC Eindhoven (0-2) twee Brabantse duels op het programma stonden. Jong PSV won ook, het boekte een knappe zege op Excelsior.

Helmond Sport - TOP Oss 1-3
In de vorige speelronde kwam Helmond Sport niet in actie. Het weigerde te spelen, in verband met een groot aantal blessures en coronagevallen binnen de selectie. Vrijdag wist trainer Wil Boessen wel een elftal op de been te brengen. Dylan Seys was één van de spelers die aan de aftrap stond. Hij bracht zijn ploeg in eigen huis op voorsprong door een hoekschop direct in het doel te werken.

Het zou echter de avond van Kay Tejan worden. De aanvaller van TOP Oss maakte in de eerste helft gelijk, na een hele goede combinatie met Jearl Margaritha in het strafschopgebied. Na een uur spelen schoot hij op prachtige wijze de 1-2 tegen de touwen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd reageerde hij alert bij een te zachte terugspeelbal van Seys. De TOP-spits was eerder bij de bal dan Helmond-goalie Mike Havekotte. Die rende hij voorbij en daardoor kon hij vervolgens simpel zijn hattrick voltooien.

FC Den Bosch - FC Eindhoven 0-2
FC Eindhoven is de hoogstgeklasseerde Brabantse ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Die status maakte het ook waar in het duel met FC Den Bosch. De thuisploeg keek na twee minuten spelen al tegen een achterstand. Jort van der Sande kopte raak vanuit een hoekschop.

In de tweede helft was Van der Sande de aangever bij de tweede Eindhovense treffer. Hij zette Jasper Dahlhaus met een bekeken boogballetje vrij voor FC Den Bosch-goalie Wouter van der Steen. In de eerste helft schoot de buitenspeler van FC Eindhoven in een soortgelijke situatie op onbegrijpelijke wijze naast. Dit keer wist hij wel raad met het buitenkansje en zette hij de 0-2 het scorebord.

Jong PSV - Excelsior 3-0
Heer en meester was Jong PSV tegen Excelsior. Tien minuten voor tijd stond voormalig Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel hoofdschuddend naast zijn goal. Hij had net de derde tegentreffer om de oren gekregen. Kijkend naar de ranglijst is het logisch dat dat voor frustratie en ongeloof zorgde: Jong PSV begon de speelronde als nummer tien, Excelsior is de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.

Dat de Rotterdammers er alles aan moeten doen om niet de rode loper uit te rollen voor FC Volendam en moesten winnen om de titelrace enigszins spannend te houden was niet terug te zien op het veld. Jong PSV was de baas op het veld en kreeg kans na kans. In de eerste helft leverde dat nog geen doelpunten op, maar na rust beloonde de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy zichzelf wel. Via doelpunten van Fedde Leysen, Johan Bakayoko en Mohamed Nassoh boekte Jong PSV een knappe en zeer verdiende overwinning.

NAC Breda kwam vrijdagavond niet in actie. De ploeg van trainer Edwin de Graaf won woensdagavond in het bekertoernooi van PEC Zwolle en komt daardoor op zaterdag in actie. De wedstrijd in en tegen Emmen begint om 16.30 uur.