Spring over potloodjes en verzamel stemmen in deze verkiezingsgame

24 februari 2022 om 12:23 • Aangepast 4 maart 2022 om 11:12
nl
Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, druppelen ook de eerste campagnestunts binnen. Die van VVD-lijsttrekker Sanneke Vermeulen uit Roosendaal is vrij uniek: zij ontwikkelde haar eigen game. "Een bucketlist-dingetje."
Profielfoto van ZuidWest TVProfielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het doel van San's Stemmenjacht, zoals het spelletje heet, is simpel: zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Maar pas op voor de vlijmscherpe rode potloodpunten en zetels die je in de weg staan, want voor je het weet, is het game over voor het poppetje.

Dat poppetje is trouwens een verrassend goede lookalike van de politica zelf. "En zodra je genoeg punten hebt verzameld, kun je ook spelen met de Tullepetaon, hét symbool van het Roosendaalse carnaval."

"Met zo'n spelletje hoop ik jongeren een laagdrempelig opstapje te bieden."

Klinkt geinig, maar wat heb je er nou precies aan? "Zo'n eigen game stond al lang bovenaan mijn bucketlist", geeft Vermeulen toe. Toch zit er volgens haar wel een serieus idee achter. "We zien dat jongeren maar weinig om politiek geven. Ze vinden het saai en stoffig." Terwijl het hartstikke belangrijk is dat we hen ook bereiken. Met zo'n spelletje hoop ik een laagdrempelig opstapje te bieden."

Vermeulen met op de achtergrond de Tullepetaon, beide onderdeel van de game (Foto: Xulé Bogers/Xulé Fotografie).
Vermeulen met op de achtergrond de Tullepetaon, beide onderdeel van de game (Foto: Xulé Bogers/Xulé Fotografie).

En ook de beperkingen door corona speelden een rol. "Lang dachten we dat traditioneel campagnevoeren er ook dit jaar nog nauwelijks in zou zitten. Dan moet je innovatieve manier bedenken om toch de huiskamers binnen te komen."

"Stiekem hoop ik bij de échte verkiezingen toch op net iets meer stemmen."

Zelf pakt Vermeulen de game er ook regelmatig even bij. "Ik ben nog steeds bezig de Tullepetaon vrij te spelen. Zou mooi zijn als dat nog snel lukt, voordat dit weekend de leut losbarst." En haar highscore? "Die staat nu op duizend stemmen. Stiekem hoop ik bij de échte verkiezingen toch op nog net iets meer", lacht ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.