Daags na de Tour gaat door en heeft zelfs meer sponsoren

17 maart 2022 om 21:00 • Aangepast 18 maart 2022 om 20:00
nl
De organisatie van ‘Daags na de Tour’ durft het nu al te zeggen: dit jaar gaat het wielerevenement in Boxmeer wel door. Door corona werden de laatste twee edities afgelast. Rondevoorzitter Pierre Hermans stelt dat iedereen er heel veel zin in heeft. “We zijn nu wel klaar met het virus.”
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

Traditioneel is het de maandag na het einde van de Tour de France feest in Boxmeer. Door twee coronajaren kon dit niet. Maar dit jaar staan alle seinen op groen: "Het is geweldig om te zien dat in de twee jaar zonder de ronde, iedereen er toch in is blijven geloven", laat voorzitter Pierre Hermans weten.

In 2019 won Mike Teunissen. Wout Poels eindigde op een tweede plek. Steven Kruijswijk uit Nuenen werd derde. Er kwamen ruim 40.000 mensen naar het evenement kijken.

"We hebben er gewoon heel veel zin in.”

Ook de vrouwentop keert terug op Daags na de Tour. In 2019 was Marianne Vos de laatste winnares van de wielerronde. Naast al de wielrenners komen er voor het eerst sinds 2015 ook weer skeeleraars.

De technische commissie van Daags na de Tour hield in de coronajaren al het materiaal goed in orde. Ook zagen ze dat bijna alle sponsoren de wielerronde trouw bleven: "We hebben de rij zelfs uit kunnen breiden. Daarom hebben alle wielerliefhebbers iets om naar uit te kijken. We hebben er gewoon heel veel zin in.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!