Video

Prins krijgt 500 confettiknallers op zich afgevuurd: 'Megavet!'

14 februari om 08:11 • Aangepast 29 februari om 02:01
nl
Het was dinsdagavond voor de Moeslandse prins Djarek hét ultieme afscheidscadeau: 500 confettiknallers die tegelijkertijd afgingen. De prins, die sinds carnaval 2022 heerste over Schaijk, riep in zijn eerste jaar op om meer confetti te gebruiken. "Nou, dat heb ik geweten!"
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

"Je zag geen hand voor ogen", zei prins Djarek van den Hoogen na de onofficiële recordpoging confettiknallen in Schaijk. "Het was echt megavet." De vloer en het plafond van de feesttent zaten onder de confettisnippers. De 500 confettiknallers gingen dinsdagavond om 23.23 uur tegelijkertijd af. Kort daarvoor waren ze onder het feestende publiek in de tent uitgedeeld.

"Ik ben een beetje 'prins confetti' hier."

Dat massale confettiknallen begon vorig jaar als een grapje. "Ik ben een beetje 'prins confetti' hier in het dorp. Toen ik vorig jaar prins werd, heb ik geroepen dat er onder mijn heerschappij meer confetti moest komen. Dat heb ik vanavond geweten. Het was één grote zee van confetti. Je zag geen hand voor ogen", zegt de prins.

Het was dinsdag de laatste dag van Djarek als heerser van zijn Moesland, want dit najaar wordt er een nieuwe prins gekozen. "Mooier dan dit kan het niet. Ik ben een heel trots prinske."

Het idee voor het confettiknallen kwam van Schaijkenaar Akram Abdo Ali, die met zijn feestact Dansado & De Feestmeester traditiegetrouw het carnaval in zijn dorp afsloot. Ironisch genoeg werd hij vorig jaar slachtoffer van de confetti-oproep van de prins: midden in het dorp gleed hij uit over een enorme berg confetti en brak zijn been.

"Het was prachtig, zoveel confetti samen."

Toch vond Akram de confettiregen een perfect afscheidscadeau voor de prins: "Het is de allermooiste prins van de wereld. Het was prachtig, zoveel confetti samen. Maar eigenlijk zag ik er niet zo veel van, omdat het één grote zee van confetti was", lacht hij.

Akram wilde er een wereldrecord confetti schieten van maken. Of dat is gelukt? "Sowieso een wereldrecord 'meeste snippers in de lucht', denk ik. En als het niet zo is, maakt het me eigenlijk ook niet zo veel uit. Het was machtig!"

Overigens is de confettiregen van dinsdag waarschijnlijk niet de laatste dit jaar. In september viert Schaijk het 66-jarig bestaan van het Moesland, met ook dan nog prins Djarek aan het roer.

In het Moesland is het gebruikelijk dat de carnavalswagens de dag na de optocht worden gesloopt:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!