'Richting paasweekend gaat de temperatuur omhoog en krijgt zon meer ruimte'

25 maart om 09:45 • Aangepast 3 april om 02:02
nl
Voor wie vrij is met Pasen heeft Marco Verhoef van Weerplaza goed nieuws. "Richting het paasweekend gaat de temperatuur omhoog en krijgt de zon weer meer ruimte", vertelde hij maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Ondanks dat de weersvooruitzichten voor komend weekend nog wat onzeker zijn, vermoedt Verhoef dat de temperatuur zaterdag zal uitkomen op zo'n 17 graden en zondag op 18 graden. "Maar dit hangt af wanneer er regen overtrekt. Er zit nu nog een behoorlijke marge van tussen de 12 en 22 graden in de temperatuur die we dan kunnen krijgen. Maar het wordt wel zachter dan afgelopen weekend, al zal het ook in het paasweekend niet helemaal zonnig zijn."

"Het ziet er helemaal niet onaardig uit."

Ook maandag hebben we te maken met heel aardig weer. "Er staat weinig wind, een heel verschil met afgelopen weekend. Er is ook best veel ruimte voor de zon. Er zullen best wat stapelwolken ontstaan in de loop van de dag, maar ik denk niet dat het in onze provincie tot regen zal komen. Daarbij loopt de temperatuur op tot een graad of 12."

Hij spreekt van een flinke stap voorwaarts ten opzichte van afgelopen weekend. "Het ziet er helemaal niet onaardig uit."

"Vrijdag wordt qua temperatuur langzaam de stijgende lijn ingezet."

De rest van deze week verloopt volgens de weerman licht wisselvallig. "Dinsdag overdag is het waarschijnlijk nog gewoon droog. De temperatuur komt dan nog wat hoger uit: 15, misschien in het oosten van de provincie 16 graden." Daarbij laat de zon zich van tijd tot tijd zien. "In de loop van de dinsdag zien we wel wat meer wolkenvelden en in de avond neemt de kans op lichte regen toe."

Die neerslag trekt volgens Verhoef vooral in de nacht naar woensdag over. Woensdag overdag zal het meest droog zijn, bij een graad of 13. "Daarbij is er, net als dinsdag, wel iets meer wind. Dat gaan we wel merken."

Vanaf donderdag, als de temperatuur uitkomt op een graad of 12, begint het iets wisselvalliger te worden. Maar vrijdag wordt qua temperatuur langzaam de stijgende lijn ingezet. "Dan wordt het met 15 graden al iets zachter."

Een fraai hyacintenveld aan de Schouwenbaan bij Wouwse Plantage (foto: Henk den Ouden).
Een fraai hyacintenveld aan de Schouwenbaan bij Wouwse Plantage (foto: Henk den Ouden).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!