Vrouw verkracht in auto op snelweg na avondje stappen: drie jaar celstraf

26 maart om 14:05 • Aangepast 3 april om 02:04
nl
Hatim van G. (42) uit Eindhoven moet drie jaar de cel in omdat hij een jonge vrouw met geweld verkracht heeft. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald. Van G. ging op stap in Brussel met drie vrouwen, maar dat eindigde met een verkrachting, mishandeling en bedreiging. De chauffeur van de auto, Faysal van E. (23) uit Den Bosch, kreeg 99 dagen cel, omdat hij een vrouw heeft aangerand.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Een gezellig avondje stappen in Brussel eindigde in een helse nacht. Drie jonge vrouwen (18 tot 21) op een zaterdagavond in oktober 2022.zin om na hun werk in een restaurant in Eindhoven flink op stap te gaan. Een van hen kende wel een vaste gast van het restaurant die wilde rijden. En zo vormde zich een groep van drie vrouwen en vier mannen die om half drie ‘s nachts naar een club in Brussel reden.

De heenweg was nog heel gezellig in de bomvolle Volkwagen Golf, maar in een club in Brussel sloeg de stemming al snel om. Waarom dat was, bleef vaag tijdens de zitting vorige maand. Hatim wilde niks zeggen over de avond en ook Faysal deed er de hele zitting het zwijgen toe.

'Hoerig'
De drie vrouwen hebben wel volop verteld tegen de politie over de nacht die zo gezellig begon met veel drank en lachgas aan een eigen tafel in die club. Volgens hen mochten zij ineens niet meer dansen, omdat Hatim dat ‘hoerig’ vond. De vrouwen mochten ook hun telefoon niet meer gebruiken en niet meer alleen naar de wc. Als ze niet naar Hatim luisterden, zou hij ze ‘laten slapen’, zo zou hij steeds hebben gezegd. En ook dat hij een pistool bij zich had.

De stemming was eruit en in de vroege zondagochtend ging het gezelschap weer terug naar Eindhoven. De vrouwen werden door portiers van de club in de Golf geduwd. En op de weg terug ging het compleet mis. Bestuurder Faysal zat steeds aan een van de vrouwen naast hem.

Bont en blauw
Achterin maakte Hatim het nog veel bonter. Hij had een van de vrouwen op schoot en likte en betastte haar waar hij maar kon. Ook schoof hij haar jurk omhoog en schoof haar slipje aan de kant. De vrouw was bont en blauw na de autorit en DNA van Hatim werd tot op haar onderbroek gevonden.

Ondertussen verbood hij de andere mensen te kijken. De twee andere vrouwen kregen een klap omdat ze dit toch deden. De vrouw bij hem op schoot durfde zich niet te verzetten, maar kreeg toch vele klappen. Ze werd half gewurgd, terwijl hij haar in haar kruis betastte. Op een gegeven moment deed Hatim zelfs de deur van de hardrijdende auto open om haar uit de auto te duwen. Haar vriendinnen konden dit maar net voorkomen door haar aan haar haren naar binnen te trekken.

Dwarslaesie
Volgens Hatim klopt er niks van hun verhaal. Hij heeft sinds 2000 een dwarslaesie en is al jaren aan een rolstoel gekluisterd. De beschuldiging dat hij bijvoorbeeld ook zijn penis in de vrouw heeft gestopt, kan dan ook helemaal niet kloppen. Volgens hem is er helemaal niets gebeurd. Hij wilde gewoon naar huis na een ongelukje met zijn katheter.

De rechtbank sprak beide mannen vrij van ontvoering. De mannen waren vooral uit op seks en de vrouwen hebben de rechter niet genoeg duidelijk kunnen maken dat zij niet weg konden. Dat ze bang waren voor de mannen, vindt de rechtbank niet genoeg om hen te veroordelen voor vrijheidsberoving.

Voor de verkrachting en aanranding van beide mannen was, volgens de rechtbank wel genoeg bewijs. Hatim van G. drong bij de vrouw die bij hem op schoot zat met zijn vingers naar binnen. Dat hij haar ook met zijn penis heeft verkracht, gelooft de rechtbank niet gezien zijn handicap. Naast de celstraf van drie jaar krijgt hij ook een contactverbod van vijf jaar met de drie vrouwen. Als hij toch in de fout gaat, moet hij per overtreding twee weken de cel in.

Lang was Hatim overigens nog niet op vrije voeten. In 2019 legde dezelfde rechtbank hem vijf jaar cel op omdat hij de drijvende kracht was achter een xtc-lab in de Eindhovense Gaasbeekstraat. De rechter stelde vast dat Van G. de leider van de drugsbende was, onder meer door gesprekken van hem met handlangers af te luisteren. Het lab bevond zich midden in een woonwijk.

Faysal moet voor zijn rol tijdens de stapavond 99 dagen de cel in. Hij wreef tijdens het rijden steeds over het bovenbeen richting het kruis van de vrouw op de bijrijdersstoel. Buiten de auto heeft hij haar ook proberen te tongzoenen en hard in haar bil geknepen. De rechter ziet dat als aanranding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!