Video

Caitlyn is radeloos na aanslag op haar huis: 'Ik word al jaren bedreigd'

31 maart om 13:15 • Aangepast 19 april om 02:07
nl
"Ik word al twee jaar met de dood bedreigd", vertelt Caitlyn met tranen in haar ogen. Ze staat bij de voordeur van haar zwartgeblakerde huis in Tilburg dat zaterdag nog brandschoon was. Afgelopen nacht schrokken zij en haar kinderen van een explosie bij hun huis aan de Grubbenvorststraat in het stadsdeel Reeshof.
Profielfoto van Manon Snoeren
Geschreven door

Rond half vier ’s nachts hoorde Caitlyn een auto stoppen. Niet veel later volgde een enorme knal. Er ontstond een brand die de brandweer kon blussen, maar de schade is goed zichtbaar. "Heel mijn huis ruikt nog naar de rook", vertelt ze deze ochtend.

Een ruzie tussen haar en een andere vrouw escaleerde jaren geleden, omdat zij het dochtertje van de vrouw uit haar handen zou hebben laten vallen. "Haar broer zei dat hij me ging vermoorden. Hij zou me pakken als ik met mijn kinderen was."

Nog geen jaar geleden verhuisde ze van Rotterdam naar Tilburg. De moeder van vier jonge kinderen hoopte dat ze daarmee de ellende achter zich kon laten. Ze wijst naar het litteken op haar voorhoofd: "Doordat die broer me sloeg met een honkbalknuppel."

"Mijn dochter van 16 slaapt slecht en gaat niet meer naar school."

Caitlyn werd onder meer bedreigd via Snapchat en ze deed al meerdere keren aangifte tegen de man. De politie begon een onderzoek, maar zonder succes: "Hij heeft zich gemeld en is daarna vrijgelaten. Hij gaat gewoon door." Ze zegt dat ze zich in de steek gelaten voelt door de politie.

Ze verwacht dat de actie van afgelopen nacht uit dezelfde hoek komt. De aanslag werd volgens haar zelfs aangekondigd: "In februari kreeg ik al een foto van mijn voordeur." Haar kinderen zijn al jaren angstig: "Mijn dochter van 16 slaapt slecht en gaat niet meer naar school. Ze is ook bang als ik mijn telefoon niet meteen opneem."

"Het is een rustige wijk. Iedereen is verbijsterd."

Caitlyn hoopt dat de politie in Tilburg wel kan zorgen dat het stopt. Ze sprak al met een agent en ondertussen is diens collega bezig met een buurtonderzoek. Overbuurvrouw Ilona was zaterdagnacht nog wakker toen het gebeurde: "Mijn man dacht dat er een pinautomaat werd opgeblazen. Het was een goede knal. Dat verwacht je hier niet in de straat. Het is een geluk bij een ongeluk dat er niemand gewond is geraakt."

Een overbuurman hoorde ook een klap: "Daarna ging een autoalarm af. Ik dacht dat kinderen vuurwerk aan het afsteken waren." Buurtbewoonster Moniek sliep erdoorheen, maar ze schrok vanochtend wel van het zwaar toegetakelde huis aan de overkant: "Het is een rustige wijk. Iedereen is verbijsterd."

De politie kan nog niet vertellen of er iemand is aangehouden. Caitlyn en haar kinderen zijn ondertussen naar een veilige plek gebracht.

Beelden van na de aanslag:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!