Breda Jazz: van zwierende paraplu's tot dansen op de contrabas

9 mei om 07:57 • Aangepast vrijdag om 02:03
nl
Breda Jazz laat de komende dagen de stad weer uitpuilen van swingende bezoekers op allerlei vrolijke tonen. Presentatrice Eefke Boelhouwers van het tv-programma Jazztalk op Omroep Brabant en Breda Nu heeft zin in de 52e editie van het festival. Ze belooft weer een mix van interviews, muziek en feestelijke reportages. Van zwierende paraplu's, rondstruinende brassbands, gospelconcerten tot aan dansen op de contrabas.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Het is de vijfde keer dat Eefke Boelhouwers het programma Jazztalk aan elkaar kletst. De presentatrice, zelf ook muzikante, wil zaterdag in haar programma weer de specifieke, ongedwongen sfeer van het evenement neerzetten.

"Het gaat niet alleen om bierdrinken, de muziek is heel belangrijk."

"We laten zien hoe tof Breda is als er met jazz elke dag tienduizenden mensen rondlopen", vertelt Eefke. "Het leuke is dat Breda Jazz een gratis festival is waardoor het veel verschillende mensen trekt. Iedereen is daardoor heel los en vrolijk. Het publiek is ook altijd een mooi gezicht met de kenmerkende, zwierende jazz-paraplu's. En vergeet niet de rondstruinende brassbands die de boel opzwepen. Het gros van de mensen, jong en oud, komt gewoon voor de gezelligheid."

"Breda is heel gezellig, maar het gaat niet alleen om bierdrinken", vervolgt Eefke. "De muziek is natuurlijk ook heel belangrijk. Ik word het meest blij als er in Jazztalk ook hele leuke muziekregistraties zitten. Niet alleen jazz, maar ook blues, latin en grote big bands met popmuziek komen voorbij. Er zijn meer dan tweehonderd concerten en een aantal van die nationale en internationale artiesten ga ik spreken. We laten echt van alles voorbijkomen en ik heb er zin in."

Zelf heeft Eefke al een paar optredens met rood omcirkeld die ze absoluut niet wil missen. "Vaste prik is voor mij altijd Jazz Connection op de Havermarkt op zaterdagavond. En donderdag zijn er The Spunyboys uit Frankrijk die er met hun vetkuiven en tattoo's uitzien alsof ze uit de jaren vijftig zijn getransporteerd. Als de zanger dan op zijn contrabas klimt om te dansen, is het echt feest. Ook fantastisch is het gospelconcert in de grote kerk op zondagochtend. Ach, iedereen moet er maar uitpikken wat-ie leuk vindt."

Jazztalk wordt zaterdagavond vanaf 18.00 uur uitgezonden op Omroep Brabant TV. Het muzikale programma van Breda Jazz is hier te bekijken.

Presentatrice Eefke Boelhouwers van Jazztalk.
Presentatrice Eefke Boelhouwers van Jazztalk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!