Kijk hier waar bij jou in de buurt een dodenherdenking wordt gehouden

4 mei om 07:00 • Aangepast vandaag om 02:03
nl
Op zaterdag 4 mei om acht uur zijn we landelijk twee minuten stil voor de Nationale Dodenherdenking, maar niet alleen voor de tv kun je stilstaan bij de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. We zetten voor je op een rij waar en wanneer je naar een herdenking in jouw buurt kan.
Profielfoto van Chris BakkerProfielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Chris Bakker & Evie Hendriks

Niet alleen 's avonds kun je herdenken. Zo start het openbare herdenkingsprogramma bij Nationaal Monument Kamp Vught om twee uur, maar ook kleinere herdenkingsplekken zijn in de middag al te bezoeken.

Verschillende activiteiten
Daarnaast wordt er in onze provincie op verschillende manieren stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers. Er worden stille tochten, herdenkingen en kransleggingen georganiseerd.

En er gebeurt nog meer. Zo wordt er in theater de Blauwe Kei in Veghel bijvoorbeeld een theatervoorstelling opgevoerd. Deze is net als andere herdenkingsmomenten gratis te bezoeken. En over het Nationaal Militair Museum in Soesterberg vliegen zaterdag gevechtsvliegen die vanuit Vliegbasis Volkel een eregroet brengen.

Klik op dit kaartje om te zien waar en wanneer er in jouw buurt een Dodenherdenking is of klik op deze link.

Wachten op privacy instellingen...

Dodenherdenking bij Omroep Brabant Omroep Brabant zendt op 4 mei om acht uur ‘s avonds de Dodenherdenking en kranslegging op de Dam uit. Voorafgaand is er een programma over de Dodenherdenking bij Nationaal Monument Kamp Vught, die 's middags is gehouden. In de reportage is aandacht voor burgemeester Roderick van de Mortel van Vught. We lopen met hem naar de fusilladeplaats waar zijn neef Joost van de Mortel is geëxecuteerd na gevangenschap in Kamp Vught. Presentator van de uitzending is Theo Verbruggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!