Manfred speelt mee bij allerlaatste 'Groots' met Guus Meeuwis

woensdag om 14:33 • Aangepast woensdag om 14:51
nl
Een tijdperk voor Guus Meeuwis en zijn team wordt woensdagavond afgesloten, want het allerlaatste Groots met een Zachte G-concert is in zicht. Nog één keer zal de Tilburgse zanger het Philips-stadion in Eindhoven plat spelen. En muzikant Manfred Bogers van de Philips Harmonie is erbij op het podium.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Twee weken geleden nog maar kregen Manfred en de andere orkestleden de vraag of er een mogelijkheid was om op korte termijn negen keer de sterren van de hemel te spelen, samen met Guus. "Het was een flink karwei, er moest veel geregeld worden. Maar we hebben alles op alles gezet, waarna we een definitieve go kregen", zegt hij.

Het Eindhovens harmonie-orkest bestaat uit 52 muzikanten, die vanavond in de slotfase van de show de publieksfavoriet 'Brabant' ten gehore zullen brengen. Meezingen, inhaken en meedeinen, en er zullen ongetwijfeld wat traantjes vloeien.

Manfred speelt het blaasinstrument euphonium en is verguld dat hij als amateurmuzikant voor zo'n groot, enthousiast publiek mag optreden. Met negen shows in totaal gaat het om zo'n driehonderdduizend bezoekers. "De sfeer die in het stadion hangt, dat is ongekend", zei hij woensdagmorgen in de radioshow KEIgoeiemorgen! tegen presentator Jordy Graat.

"Het is één grote, bruine kroeg waar je in staat te spelen."

"Zoveel saamhorigheid, iedereen is vrolijk en zingt mee. Het is één grote, bruine kroeg waar je in staat te spelen. En Guus maakt er natuurlijk een feestje van."

De Philips Harmonie is het allerlaatste harmonieorkest dat meespeelt in de allerlaatste show. "Het wordt een optreden met een gouden randje", lacht Manfred. "Wie weet krijgen we wel een plekje in Wikipedia."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Gelukkig hebben we de foto's nog: Guus en Groots door de jaren heen

Guus Meeuwis begrijpt zelf niet meer waarom hij met Groots stopt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!