Vakbond: faillissementsaanvraag Co-Med geeft 'stukje zekerheid'

30 juni om 13:30 • Aangepast 12 juli om 02:03
nl
Vakbond FNV noemt de aankondiging van een faillissementsaanvraag voor huisartsenketen Co-Med 'geen goed nieuws'. Maar volgens FNV-bestuurder Mitchell Hoogenhout biedt het bericht 'wel een stukje zekerheid aan de circa 175 medewerkers.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

"Dit was te voorspellen", zegt Hoogenhout. Hij wijst erop dat de medewerkers van Co-Med woensdag al een mail ontvingen van hun werkgever waarin stond dat de salarissen deze maand niet zouden worden betaald, omdat de verzekeraars de geldkraan dicht hadden gedraaid.

Wanneer het bedrijf failliet wordt verklaard, kan uitkeringsinstantie UWV de salarisbetaling volgens Hoogenhout overnemen. "Natuurlijk is het geen goed nieuws om te horen dat je werkgever failliet gaat, maar dit geeft de medewerkers wel een stukje zekerheid."

Patiëntenfederatie: opnieuw onzekerheid
Dat huisartsenketen Co-Med komende week zelf faillissement gaat aanvragen was een volgende, te verwachten stap. Dat zegt de Patiëntenfederatie Nederland in een reactie. De stap brengt patiënten echter opnieuw in onzekerheid over wat dit voor hun zorg betekent, stelt de federatie.

"Hun belang - toegang tot goede huisartsenzorg - moet ook nu weer op één staan. Zorgverzekeraars zijn daarvoor verantwoordelijk en werken daar hard aan. We hopen dat het voldoende gaat zijn en zullen dat scherp volgen", meldt een woordvoerder van de patiëntenorganisatie.

Zelf faillissement aanvragen
Co-Med gaat komende week zelf het faillissement aanvragen, bevestigde de advocaat van de huisartsenketen zondag na berichtgeving door L1. Co-Med verkeert al een tijd in zwaar weer. Zorgverzekeraars zegden onlangs hun contract met de keten op, onder meer omdat huisartsen te weinig beschikbaar zijn voor patiënten.

Sinds Co-Med haar deuren heeft gesloten, zitten duizenden Brabanders zonder huisarts.

LEES MEER OVER HET GEDOE BIJ CO-MED:

Huisartsenketen Co-Med vraagt faillissement aan: 'Naar de afgrond geduwd'

3.000 Tilburgers zonder huisarts door Co-Med-fiasco: 'We lossen het op'

Geen hulp meer bij huisartsenpraktijken, Co-Med sluit de deuren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!