Meermaals gespot, maar niet te vangen: hond Leon is al twee dagen kwijt

zondag om 17:29 • Aangepast maandag om 15:24
nl
Ze hadden al een slecht voorgevoel bij het nieuwe baasje van hun hond Leon. Toch moesten Stijn Donkers uit Lieshout en zijn ex-vriendin Cristiana een nieuw huisje voor hun tweejarige labrador vinden. Hun relatie liep stuk en beiden hadden geen goede plek of tijd voor Leon. Er werd gezocht naar een nieuw onderkomen. Een 65-jarige man uit Son zou de hond in huis nemen. Maar al na een week kreeg Stijn om middernacht een appje van de man. Leon was weggelopen. "Ik was woest. Hoe haal je het in je hoofd om hem zonder lijn uit te laten?"
Profielfoto van Rik Claessen
Geschreven door

Leon werd door Stijn en Cristiana geadopteerd uit Roemenië. Meer dan een jaar waren de drie een hecht gezinnetje, totdat Stijn en Cristiana kortgeleden uit elkaar gingen. Cristiana woont nu in een studio waar geen huisdieren gehouden mogen worden, haar ex-vriend werkt fulltime en zou niet goed voor Leon kunnen zorgen. Er moest een nieuw baasje gevonden worden.

"Zijn argument was dat het 's nachts rustig zou zijn."

Via stichting Animal in Need werd een nieuwe eigenaar gevonden. Toch had Stijn al een slecht voorgevoel bij de man. "We lieten Leon en de man een week aan elkaar wennen. Maar afgelopen vrijdag kreeg ik 's nachts een appje van hem. Leon was weggelopen, hij liet 'm uit zonder lijn", vertelt Stijn geëmotioneerd. "Zijn argument was: het is rustig 's nachts, dus het kan best zonder lijn. Ik was woest. Hoe haal je het in je hoofd?"

In alle haast racete Stijn vanuit Lieshout naar Son om mee te zoeken naar Leon. Van twee tot vier in de nacht is hij in de weer om de labrador te vinden, maar zonder succes. De dag erna, om kwart voor zes 's ochtends, kreeg Stijn een belletje van de politie. "Ze hadden Leon gespot aan de Gentiaan in Son, hij zou richting de snelweg lopen."

"Hij stond recht voor mijn auto, maar hij rende weer weg."

"Na het belletje van de politie ben ik bij de snelweg gaan zoeken." Weer vindt hij niks, maar net als hij de hoop opgeeft en wil omdraaien om naar Lieshout te rijden staat Leon récht voor zijn auto. "Ik stapte uit en probeerde rustig te blijven. Maar er gaat dan zoveel emotie door je heen. Ik riep hem voorzichtig, maar al voordat ik in de buurt kwam, sprintte hij weer weg."

Zo gaat het nog een paar keer. Stijn krijgt een belletje of een berichtje dat de viervoeter is gespot. Maar telkens als iemand in de buurt komt, rent de hond weer weg. "Op de laatste beelden die ik van hem zag, afgelopen nacht, leek het of hij mank liep. Het kan door de vermoeidheid komen of misschien is hij wel gewond."

"Hij gaat niet meer terug naar de man in Son en Breugel."

"Iedere keer loopt Leon richting de snelweg", vertelt Stijn vermoeid aan de telefoon. Mochten ze de labrador vinden dan is Stijn en Cristiana één ding erg duidelijk: "Hij gaat niet meer terug naar zijn nieuwe baas. "Waar hij dan wel naartoe gaat, weten we nog niet. Wij kunnen hem helaas niet in huis nemen."

Stijn vraagt mensen om contact met hem op te nemen als ze Leon hebben gezien. Hij waarschuwt dat de hond angstig reageert en niet te benaderen is. Leon heeft een beige vacht en draagt een bruine halsband.

Leon is voor het laatst gezien in Son en Breugel (eigen foto)
Leon is voor het laatst gezien in Son en Breugel (eigen foto)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!