Gemeente maakt belofte niet waar: wéér krijgt Abdullah onterechte bekeuring

donderdag om 07:00 • Aangepast donderdag om 15:34
nl
"Het kan niet meer zo zijn dat Abdullah nog een parkeerboete krijgt", dat verzekerde een woordvoerder van de gemeente Breda na berichtgeving van Rijnmond over de tientallen boetes die de Rotterdammer onterecht ontving. Na een aanpassing in het systeem zou er geen onterechte bon meer komen. Totdat een paar dagen geleden een nieuwe boete op de deurmat lag.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

"Ik word er helemaal gek van", verzucht Abdullah bij de regionale omroep Rijnmond. Hij ervaart stress van al het gedoe. Er dreigde zelfs loonbeslag omdat hij één van de vele boetes over het hoofd had gezien. "Iedere keer beloven ze het probleem op te lossen en toch blijven die boetes komen. En ik zit er maar mee."

Structurele leesfout scanauto
De kentekensoap gaat over de structurele leesfout van een scanauto in Breda. Het kenteken van Abdullah wijkt slechts één letter af van een autobezitter in Breda. Waar Abdullah een B heeft, heeft de andere eigenaar een D.

En precies in die D zit een roestige schroef waardoor de scanauto voortdurend denkt dat een auto uit Rotterdam-Zuid onbetaald geparkeerd staat. Daardoor ontvangt de 42-jarige Rotterdammer al bijna twee jaar onterecht parkeerboetes. En Abdullah? Die komt nooit in Breda.

'Zou echt niet meer kunnen'
De gemeente Breda erkent de leesfout, maar het probleem oplossen, lukt nog niet. Ook niet na een harde toezegging na media-aandacht en vragen van Rijnmond.

"Er is een oplossing waardoor het niet meer mogelijk is dat hij nog een boete krijgt. Die aanpassing is direct gerealiseerd en volgens de teamleider van handhaving zou het niet meer kunnen", zo verzekerde een woordvoerder begin mei.

Binnen twee maanden ligt er toch weer een parkeerboete uit Breda. Heel frustrerend en om hopeloos van te worden, want iedere keer moet Abdullah het probleem uitleggen alsof het de eerste keer is. Hij vindt het ook onbeschoft dat nog niemand van de gemeente Breda hem heeft opgebeld en excuses heeft aangeboden.

Abdullah bij zijn auto (foto: Rijnmond).
Abdullah bij zijn auto (foto: Rijnmond).

Honderd tips
Rijnmond ontving naar aanleiding van het kentekendebacle meer dan honderd tips. Die varieerden van een gele schroefdop, een geel likje verf tot een nieuwe kentekenplaat. Het zijn eenvoudige en praktische oplossingen, maar die vragen wel om actie van de Bredase autobezitter.

Een woordvoerder van de gemeente Breda beloofde de tips door te spelen aan de afdeling handhaving. Intussen heeft Abdullah uitgezocht dat de Bredase autobezitter eigenlijk in overtreding is. Een schroef door een letter mag niet.

Probleem 'passend' opgelost
"Ik vind het echt heel vervelend voor Abdullah en slecht van de wethouder", reageert het Bredase SP-raadslid Inge Verdaasdonk. De SP had vragen gesteld aan wethouder Bruijns (CDA) en die heeft eind mei in de gemeenteraad gezegd dat het probleem 'passend' is opgelost.

Ook zou de gemeente contact opnemen met de eigenaar van de kentekenplaat met de verroeste schroef. De SP gaat de wethouder er opnieuw op aanspreken. "Hij moet er voor zorgen dat er echt geen boetes meer komen. Ook verdient Abdullah een excuus en een bos bloemen."

Volgens raadslid Verdaasdonk is de oplossing niet zo moeilijk. "Iemand moet langs de autobezitter en zorgen dat die een nieuw kenteken bestelt."

Vanwege de aanhoudende ellende heeft Abdullah een schadeclaim ingediend bij de gemeente Breda, maar die is zoekgeraakt. De verklaring van de gemeente is een computerstoring. En nu moet hij opnieuw een claim indienen. Intussen hoopt Abdullah vooral dat de boeteregen stopt.

De gemeente Breda geeft een schriftelijke reactie:
Dit is een incident waar we enorm van balen. We zijn aan het kijken op welke manier we het goed kunnen maken met meneer.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Abdullah wordt er gek van: gemeente Breda bekeurt hem al 2 jaar onterecht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.