Video

Het gaat flink doorregenen met klap onweer, maar zomerse dag is in aantocht

6 juli om 12:32 • Aangepast 26 juli om 01:22
nl
Het gaat dit weekend af en toe stevig doorregenen en we moeten ook lokaal rekening houden met een klap onweer. Maar Donny de Koning van Weerplaza heeft ook goed nieuws: een zomerse dag is in aantocht!
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Deze zaterdag komt van alles voorbij", vertelde Donny zaterdagochtend in het radioprogramma Weekend op Omroep Brabant. "We startten deze dag best vriendelijk, met een mix van wolken en zon. Maar in de loop van de ochtend werd de bewolking vanuit het westen al dikker en in de loop van de dag trekt een felle buienlijn over. Op sommige plaatsen kan het even stevig doorregenen. Lokaal is een klap onweer mogelijk."

"Ik denk dat we wel droog naar Oranje-Turkije kunnen kijken."

Achter die buienlijn gaat de wind flink in kracht toenemen. "We krijgen we met name in het westen van de provincie te maken met met zware windstoten, richting 75 kilometer per uur."

Wie dus spullen buiten aan het klaarzetten is om de EK-wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal zaterdagavond te gaan bekijken, wordt gewaarschuwd. "Dit is wel iets waarmee je rekening moet houden. Je moet alles goed verankeren of even wachten tot in de avond. Dan zal het weer een stuk rustiger zijn. Er kunnen dan nog wel enkele buien overtrekken, maar de droge momenten overheersen dan. Ik denk dat we wel droog naar Oranje-Turkije kunnen kijken."

"Dinsdag wordt echt een zomerse dag."

Komende nacht verloopt overwegend droog en de zondag starten we met zon en wordt het tussen de 18 en 20 graden. "Maar in de loop van de dag trekken ook dan enkele stevige buien over. Echt zomerweer hebben we dit weekend niet, helaas."

Maar, zoals gezegd, er komt wel een zomerse dag aan. "Maandag is dit nog niet het geval, maar dan is het wel overwegend droog bij een temperatuur van 19 tot 22 graden. Al met al zal dit ook al een prima dag zijn. Maar dinsdag gaan we waarschijnlijk naar 26 tot lokaal 29 graden. Dat wordt echt een zomerse dag met zon, maar het zal Nederland niet zijn als we in de avond dan toch weer met onweersbuien te maken krijgen. Die zullen de warmte grotendeels verdrijven. Ook woensdag en donderdag hebben we met buien te maken."

Maar helemaal verregend zullen die dagen niet zijn. "Nee, dat niet. Kies je momenten uit, zou ik zeggen. Het is dan zo'n 23 graden, dat is wel mooi meegenomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!