Vermiste slang Chiquita duikt plots op: ‘Ze leest Omroep Brabant denk ik’

8 juli om 18:32 • Aangepast 18 juli om 02:00
nl
Iedereen in de 'vogelkooitjesflat' in Tilburg kan de komende nacht weer rustig zijn ogen dichtdoen, want slang Chiquita is terecht. De koningspython ontsnapte drie weken geleden uit haar terrarium. Eigenaar Driek keerde z’n hele appartement ondersteboven, maar de slang leek spoorloos. Maandagmiddag werd het dier eindelijk gevonden. En ze bleek gewoon in het appartement te zitten.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

"Ze zat gewoon in het washok”, vertelt Driek opgelucht. Zijn vriendin belde hem maandagmiddag dat ze de slang onder een mandje gevonden had. “Terwijl we dat hok drie weken geleden helemaal op z’n kop hebben gekeerd”, zegt hij. “We dachten: dat is lekker warm, vochtig en donker. Grote kans dat ze daar zit. We hebben alles eruit gehaald en opnieuw ingericht, maar misschien zat ze al die tijd wel ergens anders. In het kantoor bijvoorbeeld, want daar lagen vanochtend pennen op de grond.”

LEES OOK: De dag na Drieks verjaardag bleek slang Chiquita uit haar verblijf te zijn gekropen

Om zijn flatgenoten niet ongerust te maken, hield Driek wekenlang z’n mond over de vermiste slang. Toen hij vrijdag zijn verhaal deed bij Omroep Brabant, maakte dat veel los. “Ik kreeg meteen bezorgde berichten in de groepsapp. Of ik dat niet eerder had kunnen zeggen. Maar ik wilde niemand bezorgd maken”, zegt hij. “Mensen raken in de stress van een wurgslang, maar dat is niet nodig, want deze is helemaal niet gevaarlijk.”

"Ze is iets dunner, maar verder ziet ze er prima uit."

Driek is meteen van zijn werk naar huis gereden toen de slang terecht was. “We hebben haar een badje gegeven, want ze zat een beetje onder het stof”, vertelt hij. Chiquita oogt na al die weken nog verrassend gezond. “Ze is iets dunner, maar verder ziet ze er prima uit. Je vraagt je toch al die weken af of ze nog leeft en gezond is, dus we zijn heel blij”, zegt Driek.

Dat de slang na al die weken nu ineens opduikt, vindt Driek wel een beetje frappant. “Ik denk dat Chiquita Omroep Brabant leest”, lacht hij. Een dikke knuffel heeft hij de slang maar niet gegeven. “Ze gaat nu haar verblijf in en dan laten we haar een paar dagen met rust, dat is beter.” En op het terrarium van Chiquita zit nu ook een slot. “Dan kan iedereen weer slapen en wij ook."

Chiquita mocht na haar avontuur even ontspannen in bad (foto: privébeeld Driek).
Chiquita mocht na haar avontuur even ontspannen in bad (foto: privébeeld Driek).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!