8 miljoen illegale sigaretten gevonden in loods, man uit Helmond opgepakt

11 juli om 15:34 • Aangepast 23 juli om 02:01
nl
In een loods in Someren zijn woensdag bijna acht miljoen illegale sigaretten gevonden. Was deze partij op de Nederlandse markt terechtgekomen, dan was de Nederlandse staat ruim 3,6 miljoen euro aan accijnsinkomsten misgelopen. Er zijn twee verdachten aangehouden, onder wie een man uit Helmond.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De rookwaar is in beslag genomen en wordt vernietigd. Dit is donderdag bekendgemaakt door de Douane, die door de politie was ingeschakeld.

De politie was in een loods in Someren bezig met een onderzoek, toen zij de pallets met sigaretten op het spoor kwam. Er stonden dozen met sigaretten van verschillende merken, zonder accijnszegel. Omdat de heffing van accijns een taak van de Douane is, heeft de politie de zaak overgedragen.

In de loods stonden 22 pallets met daarop in totaal 7.960.000 stuks sigaretten. De Douane doet nog verder onderzoek naar de herkomst van de sigaretten.

Een aantal van de gevonden pallets met sigaretten (foto: Douane)..
Een aantal van de gevonden pallets met sigaretten (foto: Douane)..

LEES OOK: Als pakje sigaretten straks 40 euro kost, loont illegale handel steeds meer

De twee verdachten werden in de loods en in de buurt gearresteerd. Eén van hen is een 45-jarige man uit Polen. Hij had een grote hoeveelheid verboden medicatie bij zich en een ‘jammer’. Dit is een apparaat om communicatie te verstoren. De man zit vast op verdenking van schending van de Geneesmiddelenwet en de Telecommunicatiewet.

De andere verdachte is een 47-jarige inwoner van Helmond. De Douane heeft hem verhoord en maakt een proces-verbaal tegen hem op vanwege overtreding van de accijnswetgeving.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!