Video

Haiyan totaal onthutst na gevecht met overvaller: 'Hij dreigde met een mes'

1 augustus om 19:21 • Aangepast 16 augustus om 02:02
nl
Haiyan Zhang staat nog te trillen van wat ze woensdagavond heeft meegemaakt. Een gemaskerde overvaller rende op klaarlichte dag haar snackbar aan de Diepenstraat in Tilburg binnen. Hij eiste geld en haalde de kassalade overhoop. Haiyan ging met de jongen het gevecht aan. Maar de overvaller bleek te sterk en nam de benen. “Ik heb de hele nacht niet geslapen”, vertelt ze.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De snackbareigenaresse zit donderdagmiddag aangeslagen aan een tafel in haar friettent. Op haar armen heeft ze een paar blauwe plekken.

“Er kwam rond zes uur ’s avonds een jongen binnen met een masker op”, vertelt ze. “Hij riep om geld en rende achter de toonbank.” Haiyan liep achter hem aan, waarna hij eiste dat ze de kassalade zou openen. “Die maakte ik open en toen pakte hij al het muntgeld wat erin zat.”

"Ik rende nog achter hem aan en schreeuwde buiten om hulp."

Maar dat was niet genoeg voor de man. Hij gooide het muntgeld over de toonbank en rukte de kassalade eruit om te kijken of er nog ergens briefgeld lag. Toen was voor Haiyan de maat vol. “Ik pakte hem van achter vast. Ik dacht, hij is niet zo groot, dat kan wel”, vertelt ze. Maar de jongen gaf haar een flinke elleboog, begon te slaan en wrong zich los.

Vervolgens pakte hij een vleesmes dat op de toonbank lag. “Hij dreigde daarmee en riep dat hij meer geld wilde”, vertelt Haiyan. De ondernemer deed geschrokken een stap achteruit en hield haar handen omhoog. Toen ze probeerde duidelijk te maken dat ze echt niet meer geld had, maakte de jongen dat hij weg kwam. "Ik rende nog achter hem aan en schreeuwde buiten om hulp, maar hij was al weg", zegt ze.

"Dat dit zelfs zo vroeg op de dag gebeurt… Echt ongelofelijk."

Veel heeft de overvaller niet buit gemaakt. Hoogstens een paar tientjes. En de kassalade moet gerepareerd worden. Maar Haiyan is totaal onthutst. Het is al de derde keer dat snackbar Timmy overvallen wordt. In 2014 werden de vorige eigenaren van de zaak door twee tieners bedreigd met een pistool en een hamer. In 2018 werd Haiyan bedreigd met een mes. Die overvaller moest uiteindelijk twee jaar de cel in.

Haiyan weet niet meer wat ze moet doen. “Ik ben een beetje bang”, zegt ze terwijl ze in tranen uitbarst. “Ik heb de deur al veiliger gemaakt met een afstandsbediening. Maar ik kan moeilijk de deur de hele dag dicht houden voor mijn klanten. Dat dit zelfs zo vroeg op de dag gebeurt… Echt ongelofelijk.”

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

In 2018 werd de snackbar van Haiyan ook al overvallen

Na de overval was het een ravage in de snackbar (Foto: Haiyan Zhang).
Na de overval was het een ravage in de snackbar (Foto: Haiyan Zhang).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!