Video

Met Joris van Abel terug naar Effen, de roots van de Top 900-hit 'Onderweg'

14 september om 10:00 • Aangepast gisteren om 10:10
nl
De Top 900 van Omroep Brabant is in volle gang! Het is al 'effe' geleden, maar 24 jaar na de release van het nummer Onderweg van Abel scoort de hit nog steeds. De song stijgt dit jaar zelfs naar plek 72 in de hitlijst. Vorig jaar stond het nummer nog op plek 211. Zanger Joris Rasenberg vertelt hoe het dorpje Effen, aan de rand van Breda, de oorsprong vormt van Onderweg.
Profielfoto van Anouk Lambregts
Geschreven door
Anouk Lambregts

"Hier is het allemaal begonnen", vertelt Joris terwijl hij samen met onze verslaggever door zijn geboortedorp Effen loopt. Hij vertelt over hoe hij zijn eerste nummers zong in de kerk van het dorp. Joris begrijpt niet hoe hij ooit op een podium is beland, want hij was er doodsbang voor. "Maar hier in de kerk begon mijn muzikale route naar volwassenheid", zegt hij.

De zanger is wel een paar jaartjes ouder geworden. Hij laat een foto zien van hoe hij er in die tijd uit zag. "We hebben nu wel meer ervaring. Dat kun je denk ik wel zien en horen aan de nieuwe nummers."

"Dat kleine Effense jongetje zit toch altijd nog wel ergens."

Hij heeft het aan zijn 'jonge zelf' te danken dat hij zijn liedjes maakt, zoals hij ze maakt: "Dat kleine Effense jongetje zit toch altijd nog wel ergens." Joris schrijft tot op de dag van vandaag alle nummers die de band uiteindelijk live op het podium brengt. Dat geldt ook voor de komende tour van Abel: van september tot en met december kunnen fans van de band Onderweg, maar ook nieuwere liedjes, weer overal in het land komen beluisteren.

De Top 900 is vrijdag van start gegaan en is nog tot en met vrijdag 20 september te beluisteren op Omroep Brabant Radio. Traditiegetrouw eindigt de lijst met - hoe kan het ook anders - Brabant van onze eigen Guus Meeuwis.

De complete Top 900 van 2024 vind je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!