Man schiet zijn ex door haar hoofd waar haar kinderen bij zijn: cel en tbs

24 maart 2022 om 14:22 • Aangepast 31 maart 2022 om 15:06
nl
Jan Arie R. (39) uit Dordrecht heeft zijn ex-partner Natalia Kempinska (35) in Breda door haar hoofd geschoten terwijl twee van haar kinderen in de buurt waren. De rechter in Breda veroordeelde hem daarom donderdag tot achttien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De man is schuldig bevonden aan moord. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De man moet ook schadevergoedingen van bijna vier ton betalen. Het geld is bedoeld voor de nabestaanden van het slachtoffer.

De man uit Dordrecht en de vrouw hadden een stormachtige relatie, zo vertelden buren al nadat bekend was geworden dat er iets vreselijks in hun omgeving was gebeurd. Tijdens de periode dat ze met elkaar omgingen, had de man haar 44 keer bedreigd, zo bleek uit onderzoek. Overigens zou ook de vrouw zich niet onbetuigd hebben gelaten.

Een dag voor de moord, op 20 februari vorig jaar, had zij gemaild dat de relatie nu echt klaar was: "Het is nu over." Hij mailde daarop terug: "Geniet nog even van je leven, want dat stopt. De dag dat ik jou zie, zitten er gaten in je hoofd."

Een gruweldaad
Die volgende ochtend schoot de man haar door het hoofd. Dit gebeurde in het huis waar de uit Polen afkomstige vrouw met twee van haar drie kinderen woonde, aan de Cornelis Outshoornstraat. De rechtbank sprak van 'een gruweldaad'. Het staat niet vast of de twee kinderen het fatale schot hebben gezien. De man werd dezelfde dag nog in zijn woonplaats Dordrecht aangehouden.

Het slachtoffer verbleef in een opvanghuis en reisde op 20 februari met haar twee jongste kinderen naar huis. Haar ex-partner was daar toen al. Hoewel niet precies duidelijk is wat zich daarna heeft afgespeeld, staat volgens de rechtbank vast dat de man zijn ex-vriendin hier met voorbedachte raad doodschoot. Vervolgens verliet hij de woning met de twee kinderen en belde hij pas na een uur 112.

'Ex schoot zichzelf dood'
Later verklaarde de man dat zijn ex zichzelf had doodgeschoten, nadat er een schermutseling was ontstaan. Volgens zijn verklaring had zij hem eerst bedreigd met het pistool, maar dat geloofde de rechter niet. Die kon zich niet voorstellen dat de vrouw zichzelf in haar hoofd had geschoten, bovendien bleek uit berichtenverkeer dat de man in een opgefokte en gefrustreerde stemming naar haar huis was gereden.

Ook in een eerdere relatie, met een andere vrouw, maakte de man zich schuldig aan 'opbouwend geweld en langdurig onveilig, dreigend gedrag.' Vandaar dat tbs is opgelegd.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij heeft geprobeerd om door een web van leugens aan zijn straf te ontkomen. Volgens de rechtbank heeft hij met deze houding het leed voor de nabestaanden – voor zover mogelijk – nog erger gemaakt.

LEES OOK:

Buurman dode vrouw Breda: 'Moeder van 3 kinderen had vaak ruzie met haar vriend die nu is opgepakt'

Poolse vrouw die dood werd gevonden in Breda meermaals door hoofd geschoten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!