Enorm graffitikunstwerk geeft appeltjesgroene kleur aan straatbeeld

15 april 2022 om 15:52 • Aangepast 18 april 2022 om 14:06
nl
Het Wilhelminadorp in Best staat er binnenkort gekleurd op. Midden in de wijk werkt kunstenaar Finn Zweemer (36) al de hele week aan graffitikunst die de hele muur van een appartementencomplex aan het Wilhelminaplein vult. Tot groot genoegen van voorbijgangers en van de bewoners: “Dit hadden ze al veel eerder moeten doen."
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

“Wat je ziet is ontstaan op basis van gesprekken met buurtbewoners”, legt Finn uit. “Die wilden dat het een vrolijk werk zou worden, met veel groen.”

En groen is het. Appeltjesgroen met een strak blauwe lucht en buigende bomen waarvan de takken elkaar in het midden raken. “De twee mensen die je in het midden ziet, staan voor de saamhorigheid in de wijk”, zegt de kunstenaar. “Mensen helpen elkaar vooruit als dat nodig is. Vooral voor ouderen die wat hulp kunnen gebruiken. Dat staat hier heel centraal.”

"Ik ga zeker nog wat bloemen toevoegen."

Finn rammelt nog eens met een verfbus als hij uitlegt hoe het allemaal begon. “Op mijn oude basisschool De Bricks had ik samen met de kinderen een kunstwerk gemaakt. Daar kwamen volwassenen naar kijken en die stelden daar vragen over.”

Toen Finn vervolgens door de gemeente Best werd gevraagd om iets te bedenken wat de buurt zou opvrolijken en voor meer samenhang in Wilhelminadorp kon zorgen, stelde hij de schoolkinderen voor om de buurtbewoners te interviewen.

“Zo hoorde ik bijvoorbeeld ook dat hier op deze plaats van het appartementencomplex, vroeger een rozentuin was. Dus ik zal zeker nog wat bloemen toevoegen.” Hij wil het werk ook nog uitbreiden met een hondje en wellicht een fraaie wolkenpartij.

“Ik ben hier nog wel even bezig, maar het is heel leuk om te doen”, zegt Finn lachend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!