Video

Willem II wint na bliksemstart van Vitesse en mag weer hopen op handhaving

24 april 2022 om 14:12 • Aangepast 2 mei 2022 om 17:04
nl
Willem II heeft zondagmiddag drie hele belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De Tilburgse ploeg won in eigen huis met 1-0 van Vitesse. Door de overwinning is Willem II geen hekkensluiter meer in de Eredivisie.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Hét moment van de wedstrijd, kwam al in de vierde minuut. Jizz Hornkamp zorgde er met een vroeg doelpunt voor, dat het Koning Willem II Stadion bijna ontplofte. De spits liep met de armen wijd en tong uit de mond, schreeuwend van vreugde. Op de tribunes sprong iedereen elkaar in de armen, terwijl het My Little Lady uit de speakers klonk.

Via een Vitesse-speler kwam Hornkamp in balbezit. Nadat hij de bal met de borst meenam, haalde hij verwoestend uit. De spits liet Vitesse-goalie Markus Schubert kansloos met zijn schot.

Strijdend Willem II
Na de droomstart, werd het voor Willem II vooral een kwestie van tegenhouden. Vitesse drong meer en meer aan en ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker, met in het achterhoofd mogelijk nog meer. De Tilburgse ploeg deed er alles aan om dat te voorkomen.

Het zette in de eerste helft nog vaak en veel druk op de achterhoede van de club uit Arnhem. In de tweede helft werd het meer en meer naar achteren gedwongen. De Willem II-spelers liepen vaker achter de spelers van Vitesse aan. Maar dat deden ze wel met volle overtuiging, strijdend voor iedere meter. En in de counter kon het soms zelfs nog gevaarlijk worden.

Een zucht van opluchting was hoorbaar op de tribunes toen Timon Wellenreuther in de laatste minuut weer een bal uit zijn doel wist te werken. Het bleek niet veel later de laatste echte mogelijkheid voor Vitesse. Willem II hield stand en wist de vroege voorsprong over de streep te trekken, waardoor het in de degradatiestrijd zichzelf ineens weer hoop heeft gegeven op een goed einde van het seizoen.

Ranglijst
Door de overwinning is Willem II binnen een week weer verlost van de laatste plek. De ploeg van trainer Kevin Hofland wipt met de drie punten over Sparta heen. Heel veel schiet het daar niet meteen mee op, want ook de zeventiende plek - die het nu bezet - betekent aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Belangrijker dan het verlaten van de laatste plek is dat Willem II met de overwinning aansluiting weet te vinden bij een groepje concurrenten. Ook Fortuna Sittard en PEC Zwolle hebben 26 punten, terwijl het gat met RKC Waalwijk nog slechts twee punten is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!