Ooit kuste hij Meghan, nu schudde Jelle de hand van prins Harry

24 april 2022 om 15:00 • Aangepast 2 mei 2022 om 17:06
nl
Jelle van der Steen uit Deurne heeft opnieuw het wereldnieuws gehaald met een denkwaardig fotomoment met Engelse royalty. Vier jaar geleden kuste hij Meghan, de vrouw van (toen nog) prins Harry. Dit keer schudde hij handen met Harry zelf. Beiden waren vorige week bij Invictus Games. 'Ik viel ook wel op,", grinnikt Jelle, "want ik kon alleen maar liggend in een operatiebed aanwezig zijn."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Harry was er vorige week in Den Haag bij als initiatiefnemer en organisator van dit sportevenement. Invictus Games heeft hij bedacht speciaal voor fysiek of mentaal gewond geraakte oorlogsveteranen. Harry heeft zelf ook gediend in het leger. Vier jaar geleden was Jelle ook aanwezig met de Nederlandse roelstoelbasketballers. Bij de medaille-uitreiking vroeg hij of hij Megan mocht kussen en ze ging akkoord, wat meteen wereldnieuws werd.

"Hij maakt een oprechte en lieve indruk, over zijn vrouw hebben we niet meer gesproken"

"Ik denk wel dat Harry mij nog herinnerde van deze actie, maar we hebben het er niet over gehad", vertelt Jelle. "Er gaat nu een foto de wereld rond waarbij hij mijn hand schudt aan mijn bed, maar ik heb hem meerdere keren gesproken. Hij maakt een oprechte en lieve indruk. Hij wil het graag goed doen voor een ander. Hij gaat zitten om op gelijke ooghoogte te zijn en vond het geen probleem om de Nederlandse basketballers aan te moedigen toen het minder goed ging."

Als aanvoerder van het rolstoelbasketbal team moest Jelle de wedstrijd in bed volgen (foto: privécollectie)
Als aanvoerder van het rolstoelbasketbal team moest Jelle de wedstrijd in bed volgen (foto: privécollectie)

Voor Jelle is dit sportevenement erg belangrijk. "Ik ben aanvoerder van het basketbalteam. Ieder jaar krijgen we er helaas nieuwe gewonde en getraumatiseerde militairen bij. Als team zijn we er dan om hen weer uit hun put te halen, om ze weer zin te geven. Dat is een proces waar ik van begin tot eind bij wil zijn, met als hoogtepunt Invictus Games waar iedereen elkaar met een paar woorden begrijpt."

"Het was echt ongelofelijk geweldig wat er voor mij gedaan is"

Het was dan ook een enorme tegenvaller toen Jelle hoorde dat hij met spoed geopereerd moest worden. "We wilden alles afblazen. Toen kwam WensAmbulance Brabant in beeld. Zij hebben mij overal met bed naartoe gebracht van woensdag tot en met vrijdagnacht. Het is echt ongelofelijk geweldig dat dit voor mij gedaan is. Ik was ook nog eens omringd door veel familie en teamgenoten waardoor ik me zelfs achteraf nog overweldigd voel van geluk."

Eerder kuste hij zijn vrouw Meghan nu schudde hij handen met Prins Harry (foto: privécollectie)
Eerder kuste hij zijn vrouw Meghan nu schudde hij handen met Prins Harry (foto: privécollectie)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!