Albert Verlinde krijgt boete vanwege uitspraken over Humberto Tan

2 november 2022 om 14:59 • Aangepast 9 november 2022 om 15:59
nl
Albert Verlinde uit Den Bosch moet een boete betalen voor uitspraken die hij in januari deed over Humberto Tan. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bepaald in een besloten zitting. Verlinde beschuldigde Tan van mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij hiermee de goede naam van Tan aangetast. Over de hoogte van de boete doet het OM geen uitspraken.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Humberto Tan deed in januari van dit jaar aangifte, nadat Verlinde hem op televisie beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag ten tijde van Tans talkshow RTL Late Night. Volgens de presentator stuurde Tan grensoverschrijdende berichtjes naar de vrouwelijke gasten van zijn talkshow. Die opmerking maakte Verlinde in een gesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

Volgens het OM heeft Verlinde zich schuldig gemaakt aan smaad. De uitspraken die hij deed, zijn schadelijk voor de reputatie van Tan. In de straf is meegenomen dat zijn uitspraken een enorm bereik hebben gehad, onder meer door de bekendheid van zowel Verlinde als Tan. Daarom legt het OM Verlinde een boete op.

Excuses voor opmerkingen
De advocaat van Verlinde laat aan het ANP weten dat hij de boete zal betalen. "Hoewel Verlinde en het OM van standpunt verschillen over de vraag of sprake is geweest van smaad, is Verlinde akkoord gegaan met de door het OM voorgestelde boete-afdoening", staat in een verklaring. Daarin is ook te lezen dat hij zijn uitspraken betreurt, maar ook de manier waarop die volgens hem vervolgens zijn uitvergroot. Verlinde bood meerdere keren zijn excuses aan voor de opmerkingen.

LEES OOK: Albert Verlinde heeft spijt van uitspraken over Humberto Tan

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.