Liveblog

112-nieuws: brand in kerk • gewonde bij steekpartij in Helmond

10 december 2022 om 10:18 • Aangepast 19 december 2022 om 09:51
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.05

Kans op bevriezing en winterse buien

Zaterdagavond en -nacht is er kans op gladheid. Door bevriezing en winterse buien kan het glad worden op de weg, waarschuwt de ANWB.

Wachten op privacy instellingen...
18.25

Gewonde bij steekpartij in Helmond, verdachte aangehouden

In een flatwoning in de Kluisstraat in Helmond is zaterdagavond een steekpartij geweest. Daarbij is een man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In de woning hield de politie ook een verdachte aan. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
15.15

Brand in kerk in Bergen op Zoom

In de kerk aan de Williamstraat in Bergen op Zoom is zaterdagmiddag brand uitgebroken. Bij de brand is iemand gewond geraakt. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer was met meerdere bluswagens naar de brand gekomen. Hoeveel schade de brand in de kerk heeft veroorzaakt is niet duidelijk. De Williamstraat was enige tijd afgesloten.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
14.05

UPDATE: 21-jarige man aangehouden voor beroving bezorger

De politie heeft een 21-jarige man uit Breda aangehouden voor een beroving vannacht in het centrum van de stad. Een 27-jarige medewerker van een bezorgdienst werd rond 4.30 uur aangesproken door een man toen hij uit zijn bestelbus stapte. De man eiste in eerste instantie geld, maar ging er daarna vandoor in de bestelbus van de bezorger.

De bus werd rond 6.00 uur gevonden aan de Heusdenhoutsestraat in Breda. Na onderzoek kwam de politie de verdachte op het spoor. De 21-jarige Bredanaar is aangehouden en wordt verhoord.

13.55

UPDATE: Zoon (24) verdacht van doodsteken moeder

De man die vannacht werd aangehouden na een steekpartij in een huis in Asten is de zoon van het overleden slachtoffer. De 24-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn 43-jarige moeder. De politie verhoort hem zaterdag en doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

De eerste melding van de steekpartij kwam vrijdagnacht na half een. De politie trof de bewoonster van het huis in Asten dood aan in de woning. Haar zoon was daar op dat moment ook en werd direct aangehouden.

13.50

Vijf blauwe vaten gevonden bij visvijver Milheeze

De eigenaar van een visvijver in de buurt van Milheeze heeft zaterdag vijf blauwe vaten gevonden. Het is niet bekend wat er in de vaten zit. Een specialist van de brandweer is onderweg om dit te onderzoeken. De politie heeft een deel van de Peeldijk voorlopig afgezet.

13.45

Automobiliste die voetgangers schepte verdacht van veroorzaken ongeluk

De politie heeft de automobiliste die vrijdagavond vier voetgangers schepte in Eindhoven vrijgelaten. Ze is verhoord en wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeluk waarbij mensen gewond zijn geraakt. Ze is niet aangehouden en is inmiddels weer naar huis.

Onder meer een traumahelikopter werd vrijdag opgeroepen om hulp te verlenen. Er waren meerdere ambulances aanwezig. Door de klap kwam zeker één van de voetgangers op de voorruit van de auto terecht. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis.

13.30

UPDATE: Automobilist die inreed op vrachtwagen reed zonder rijbewijs

De bestuurder van een auto die vannacht achterop een vrachtwagen reed was onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen. Ook reed hij zonder geldig rijbewijs. Dat meldt de politie na onderzoek. Het ongeval gebeurde op de A16 bij Prinsenbeek. De bestuurder en een andere inzittende raakten gewond bij het ongeval.

De vrachtwagenchauffeur is een 46-jarige man uit Rossum. Hij raakte niet gewond. Door de klap lag de snelweg bezaaid met brokstukken. Het motorblok en de laadklep van de vrachtwagen lagen over de snelweg verspreid. De politie heeft de auto in beslag genomen voor verder onderzoek. Uit bloedonderzoek moet blijken wat de bestuurder precies gebruikt had.

12.16

Automobilist belandt ondersteboven in sloot

Een automobilist is vanochtend in Boekel ondersteboven in een sloot terechtgekomen. Hij raakte volgens een 112-correspondent waarschijnlijk door de mist van de N605. De bestuurder kon op eigen houtje uit de auto klimmen. Hij is nagekeken in een ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
10.10

Man dreigt met mes, gaat er met geld vandoor

De bewoner van een huis aan de Cornelis Joosstraat in Breda is vrijdagavond overvallen. Met zijn auto reed hij zijn schuur binnen, toen hij werd verrast door een gewapende man. Deze had een mes vast en eiste geld. Het slachtoffer gaf het geld, waarna de dader met een onbekend bedrag wegrende. De politie heeft de overvaller nog niet kunnen vinden.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
08.45

Verwoestende woningbrand in Lage Zwaluwe: man opgepakt

Een 42-jarige man uit Made is vrijdagavond opgepakt, nadat een brand een huis in Lage Zwaluwe verwoestte. De bewoonster van het pand kwam rond kwart over zeven in de avond bij haar woning, toen ze binnen drie mannen zag staan. Een van die drie was eerder die dag nog bij haar op bezoek geweest.

08.19

Code geel vanwege gladheid, plaatselijk dichte mist

Vanwege gladheid en plaatselijke mist heeft het KNMI vanochtend code geel afgegeven. Zo kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten, waarschuwt het weerinstituut. Rijkswaterstaat strooit op sommige plekken en waarschuwt weggebruikers voor slecht zicht in het midden en westen van het land.

06.38

Mannen jatten auto, politie vindt lachgas en drank

Twee mannen hebben vannacht iemand in Breda beroofd van zijn auto. Dit gebeurde rond kwart voor vijf op de Teteringsedijk. De twee bedreigden het slachtoffer en gingen er met zijn wagen vandoor. Even verderop vond de politie op de Heusdenhoutsestraat een witte combo in de berm. Mogelijk heeft die iets met de beroving te maken. Ernaast lagen meerdere cilinders met lachgas. De combo is in beslag genomen en wordt later door de politie onderzocht.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
06.08

Auto klapt onder vrachtwagen: zwaargewonde

Op de A16 bij Prinsenbeek is vannacht een ernstig ongeval gebeurd. Daarbij raakten twee mensen gewond, van wie één ernstig. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een auto botste met hoge snelheid tegen een vrachtwagen. Door de klap lag de snelweg bezaaid met brokstukken en bleef de kilometerteller van de auto op 160 kilometer per uur staan, meldt een 112-correspondent.

Het motorblok van de auto en laadklep van de vrachtwagen lagen over de snelweg verspreid. De politie sloot de A16 af voor het verkeer. Het ongeval gebeurde toen het nog behoorlijk mistig was.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
04.33

Grote brand in restaurant in Oosterhout

Bij restaurant La Cantina aan de Mathildastraat in Oosterhout heeft vannacht rond drie uur brand gewoed. Het vuur zou in de keuken zijn ontstaan. Hoeveel schade er is, is nog niet bekend. De brandweer schaalde op naar 'grote brand', waarna korpsen van Teteringen en Rijen de brandweer in Oosterhout hielpen.

04.29

Brand in frituur na maandenlange sluiting

Bij cafetaria 't Stuupke in Heesch heeft vannacht waarschijnlijk iemand brand gesticht. Iets na halfdrie kwam een brandmelding binnen vanaf de Vinkelsestraat. Fietsers hebben de mogelijke brandstichter nog zien vluchten. De politie heeft volgens een 112-correspondent een rugzak en een jerrycan gevonden. De schade aan de frituur zou erg groot zijn. De timing van de brand is opmerkelijk. Volgens het Brabants Dagblad opende de exploitant onlangs weer zijn deuren na een slepende rechtszaak met de verhuurder van het pand.

04.15

Drie gewonden bij steekpartij in centrum van Eindhoven

Drie mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een steekpartij in het centrum van Eindhoven. Twee van hen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een verdachte aangehouden.

02.36

Kogelhulzen op straat na gewapende beroving

Op een bedrijventerrein in Giessen is vannacht waarschijnlijk iemand beroofd. Daarbij is op straat geschoten. Niemand raakte daarbij gewond. De overval gebeurde rond halfeen op de Nijverheidstraat. Volgens een 112-correspondent liggen meerdere kogelhulzen op straat. Een zwarte auto staat met twee open deuren midden op straat geparkeerd. Van wie die is, is nog onduidelijk.

02.05

Vrouw knalt tegen geparkeerde auto

Een vrouw is vrijdagnacht in Breda tegen een geparkeerde auto geknald in Breda. Dit gebeurde toen ze om onbekende reden op de verkeerde weghelft van de Tramsingel belandde. Nadat ze de stilstaande auto raakte, kwam ze tegen een boom tot stilstand. De bestuurster is door de politie meegenomen naar het bureau. Haar flink beschadigde auto is weggetakeld.

01.54

Vrouw overleden na steekpartij in haar huis

Een vrouw is in de nacht van vrijdag op zaterdag in haar huis aan de Klaproosstraat in Asten overleden na een steekpartij. Een 24-jarige man uit Deurne is aangehouden. Wat de relatie tussen het slachtoffer en de verdachte is, is onduidelijk.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
00.30

Gewonde man aangehouden na overval

Een gewonde man is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden, die waarschijnlijk iets te maken heeft met een woningoverval in Deurne. Die werd vrijdagavond laat aan de Linge gepleegd. Volgens de politie meldde de man zich met verwondingen in het ziekenhuis. Wat zijn rol in de woningoverval is, onderzoekt de politie. Bij het huis aan de Linge wordt ook onderzoek gedaan.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
23.15

Voetganger geschept op zebrapad

Een voetganger is vrijdagavond gewond geraakt, nadat hij werd geschept op een zebrapad in Den Bosch. Dit gebeurde op de Harendonkweg. De voetganger is naar het ziekenhuis vervoerd.

22.53

Gewapende overval in Breda

In een huis aan de Cornelis Joosstraat in Breda is een overval gepleegd. De bewoner werd volgens de politie bij thuiskomst buiten verrast door een gewapende man. Hij raakte niet gewond. De dader is op de vlucht geslagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!