Liveblog

112-nieuws: auto rijdt achterop een motor • hondengraf in natuurgebied

8 juli 2023 om 19:33 • Aangepast 18 juli 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.53

Twee gewonden bij steekpartij

Bij een steekpartij in Goirle zijn zaterdagavond twee mensen gewond geraakt. De politie is met veel mensen bij de Oostplas in Goirle om onderzoek te doen. Daar zou een groep langs de plas hebben gezeten, waar de steekpartij gebeurde. Er zijn twee mensen aangehouden. Ook zijn twee messen in beslag genomen.

21.15

Automobilisten op de bon

Een groep van 25 bestuurders heeft vanavond een boete gekregen omdat ze veel te hard reden op de A58. Dat meldt de politie. De politie hield in eerste instantie een bestuurder aan die gedronken had. Agenten stonden daarom op de vluchtstrook langs de A58, richting de A16 (Breda).

Met behulp van signaleringsborden werd automobilisten duidelijk gemaakt dat de snelheid terug moest naar 70 kilometer per uur. "Helaas werd er veel te hard gereden. 25 bestuurders krijgen een proces-verbaal thuis. 138 kilometer per uur was de hoogst gemeten snelheid", aldus de politie op Twitter.

20.03

Doorrijder na ongeluk met een fietsster

Een automobilist is zaterdagavond doorgereden, na een botsing met een fietsster. Dat gebeurde rond kwart over zeven op de kruising van de Julianalaan met de PC Hooftstraat in Breda. Een andere auto stopte wel meteen en verleende eerste hulp aan de vrouw. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
19.25

Auto rijdt achterop een motor

Op de Cereslaan in Heesch is een auto zaterdagavond achterop een motor gereden. Dat gebeurde ter hoogte van de stoplichten bij de A59. De motorrijder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren.

16.50

Botsing tussen auto en scooter

Een jongen op een scooter is tegen een auto gebotst op de burgemeester Krollaan in Helmond. De scooterrijder wilde de weg oversteken, toen hij tegen de auto botste. Zowel de scooter als de auto raakte ernstig beschadigd. De jongeman raakte gewond aan zijn been. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
15.20

A2 richting Maastricht dicht door ongeluk

Door een ongeluk met een caravan was de A2 dicht bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven. Dat meldt Rijkswaterstaat. Verkeer richting Maastricht kon er langs via de N2. Er is een berger gekomen om de caravan van de weg te krijgen. Rond half vier was de weg weer vrij.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
14.41

Bestelbusje botst met fietser in Valkenswaard

Op de Eindhovenseweg in Valksenswaard is een bestelbusje tegen een fietser gebotst. Het busje reed vanaf de stoep weer de weg op en raakte de fietser. De man is nagekeken in een ambulance maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis (foto: Rico Vogels / SQ Vision)
De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis (foto: Rico Vogels / SQ Vision)
14.23

Hondengraf gevonden in natuurgebied Dorst

In het natuurgebied in Dorst heeft de politie een begraven hond gevonden. Op instagram laten ze weten dat er geen chip is gevonden en dat de eigenaar ook niet gevonden kan worden. Volgens een boswachter werd de hond gevonden in een honden losloopgebied. "Er zijn geen verwondingen gevonden. Waarschijnlijk vond de baasje van de hond het gewoon een goed idee die in het bos te begraven", zegt de boswachter.

Het begraven van dieren in natuurgebieden is verboden. De gemeente heeft het kadaver meegenomen en vernietigd.

De hond werd in het natuurgebied in Dorst gevonden (foto: Instagram)
De hond werd in het natuurgebied in Dorst gevonden (foto: Instagram)
11.26

Aangereden roofvogel op N279

Op de N279 vlakbij Vlierden is vanochtend een roofvogel aangereden. Het dier lag daarna gewond op het wegdek. Daarop werd een rijbaan gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer werd om de gewonde roofvogel heen geleid. Dit zal duren tot de opgeroepen dierenambulance aanwezig is en het dier heeft opgehaald.

De rijstrook van de N279 werd vanwege de gewonde roofvogel tijdelijk afgezet (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De rijstrook van de N279 werd vanwege de gewonde roofvogel tijdelijk afgezet (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
10.28

Dronken man haalt halsbrekende toeren uit op A16

Een 40-jarige man zonder vaste woonplaats in Nederland veroorzaakte afgelopen nacht een levensgevaarlijke situatie op de A16 bij Zevenbergschen Hoek. Hij zigzagde van de ene uiterste rijstrook naar de andere uiterste rijstrook en weer terug, waarbij hij een auto die op de tweede rijstrook reed bijna van de weg drukte. De man bleek dronken, ook al zei hij maar een paar drankjes op te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Zijn auto is in beslag genomen.

LEES OOK: Auto bijna van de weg gedrukt tijdens dollemansrit: 'Maar paar drankjes op'

09.56

Automobilist rijdt met auto tegen verkeerspaal

Een auto is vanochtend zwaar beschadigd geraakt op de Backer en Ruebweg in Breda. Volgens een 112-correspondent is de bestuurder waarschijnlijk tegen een verkeerspaal langs de weg gereden. Dit gebeurde vlakbij de kruising met de Veldsteen. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd, maar er raakte niemand gewond.

De politie kwam naar de Backer en Ruebweg in Breda na de botsing vlakbij de Veldsteen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De politie kwam naar de Backer en Ruebweg in Breda na de botsing vlakbij de Veldsteen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De auto raakte bij het ongeluk op de Backer en Ruebweg in Breda zwaar beschadigd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De auto raakte bij het ongeluk op de Backer en Ruebweg in Breda zwaar beschadigd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
09.21

Ruzie tussen groepen jongeren

Bij een ruzie tussen twee groepen jongeren in Tilburg is gisteravond iemand gewond geraakt. Rond tien uur 's avonds kreeg de politie een melding binnen van een steekpartij op de Varkensmarkt, maar er bleek sprake van een ruzie, bij een huis aan de Jan van Brakelstraat. Een groep jongeren bevond zich in de eigen tuin, toen ineens een andere jongen op de schutting klom en op het dak wilde klimmen. De jongeren wilden hem tegenhouden. Dit mondde uit in een ruzie tussen de jongeren uit de tuin en een jongeren die bij de ‘klimmer’ hoorden. Volgens verklaringen zijn er meerdere klappen uitgedeeld en zouden er spullen vernield zijn.

08.19

Defecte trein veroorzaakte problemen

Tussen Tilburg en Eindhoven Centraal reden er van acht uur tot halfelf vanochtend geen intercity's vanwege een defecte trein. De treinen die wel reden, reden met vertraging.

05.29

Fietser zonder verlichting op A2

Een 18-jarige fietser veroorzaakte afgelopen nacht een levensgevaarlijke situatie op de A2 tussen Den Bosch en Vught. Hij fietste daar over de snelweg, zonder verlichting. Agenten spoedden zich daarop naar de A2. Inmiddels hadden voorbijgangers de fietser laten stoppen en hem een veiligheidsvest aangedaan. Naar eigen zeggen had de man de navigatie op zijn telefoon ingesteld naar huis en werd hij door de navigatie via de snelweg naar huis gestuurd. Hij was behoorlijk onder invloed van alcohol.

LEES OOK: Fietser rijdt zonder verlichting over de A2: 'Navigatie stuurde mij zo'

Agenten begeleidden de man naar de Rembrandtlaan in Vught (foto: Bart Meesters).
Agenten begeleidden de man naar de Rembrandtlaan in Vught (foto: Bart Meesters).
05.01

Handen vol aan verwarde vrouw

De brandweer en de politie hadden afgelopen nacht de handen vol aan een verwarde vrouw in een boot aan de Muntelwal in Den Bosch. Rond drie uur 's nachts werden de hulpdiensten gewaarschuwd omdat de vrouw met haar boot vast was komen te zitten in het water aan de Muntelwal. De vrouw bleek verward en was continu aan het roepen en tieren. Het lukte de brandweer na lange tijd de vrouw met een bootje van haar boot te halen. De vrouw is door de politie meegenomen en zal onderzocht worden.

04.53

Brand in bosjes in Breda

In de bosjes aan de Rochussenstraat in Breda woedde afgelopen nacht brand. Het vuur werd rond halfvier 's nachts ontdekt. Een politieagent kon het vuur blussen en wat later bluste de brandweer nog even na.

De brandweer bluste nog even na nadat een agent het vuur aan de Rochussenstraat in Breda al had gedoofd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer bluste nog even na nadat een agent het vuur aan de Rochussenstraat in Breda al had gedoofd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
04.53

Auto in vlammen op, bestuurder spoorloos

Op de kruising van de Laverdonk met de Kanaaldijk-Noord in Heeswijk-Dinther ging afgelopen nacht een auto in vlammen op. Rond kwart voor een 's nachts werd de brandweer gebeld. Toen die aankwam, stond de auto al in lichterlaaie. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar van de auto bleef nagenoeg niets over.

Terwijl de auto uitbrandde, was de eigenaar van de auto nergens te bekennen. Opmerkelijk, aangezien de auto midden op de weg stond. Pas toen de politie de eigenaar belde, kwam die naar de Kanaaldijk-Noord. Hij wist naar eigen zeggen niet wie er in de auto gereden had. De sleutels zouden volgens hem in auto hebben gelegen. "De politie onderzoekt het bijzondere verhaal van de eigenaar, maar denkt er het zijne van", laat een 112-correspondent weten. De uitgebrande auto is meegenomen door een bergingsbedrijf.

04.44

Autobrand in Breda

Twee auto's zijn afgelopen nacht zwaar beschadigd geraakt bij een brand aan de Dirk Hartogstraat in Breda. Het vuur werd rond kwart over twee 's nachts ontdekt. Een derde auto liep ook schade op. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. De auto's waren geparkeerd op het parkeerterrein bij een school.

Bij de autobrand aan de Dirk Hartogstraat in Breda raakten twee auto's zwaar beschadigd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Bij de autobrand aan de Dirk Hartogstraat in Breda raakten twee auto's zwaar beschadigd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!