Betty's Frikandellen Mash Cake

Kaas, aardappels, ui én...frikandellen. Legendarisch recept!

Dit heb je nodig

  • Bladerdeeg
  • 200 gram geraspte kaas
  • 500 gram gekookte aardappels
  • 25 gram roomboter
  • Curry
  • Gesneden uitjes
  • Een ei
  • Peper en zout
  • Frikandellen

Zo maak je het

1Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de frikandellen al licht afgebakken zijn. Snijd ze door de helft en rol ze in het bladerdeeg. De frikandel mag een klein bietje uitsteken, maar niet teveel.

2Pak een ingevet bakblik en maak een mooie cirkel van frikandelrolletjes. Smeer de rolletjes in met eigeel. Zet ze in de voorverwarmde oven van 200 graden en bak ze 20 minuutjes af.

3Ondertussen maak je de aardappelpuree. De aardappels heb ik al gekookt, voeg een flinke dot boter toe, bietje peper, bietje zout. En tot slot de geraspte kaas. Stamp dit alles lekker door elkaar tot je een mooie puree hebt.

4Zijn de frikadellenrolletjes klaar? Pak ze uit de oven en begin de schaal te vullen met puree. Zorg dat het bijna net zo hoog komt als de frikandellenrolletjes. Pak dan een grote soeplepel en maak in het midden een goeie kuil. Een soort juskuiltje, maar dan voor de curry. Spuit de kuil vol met curry en sprenkel de gesneden uitjes over je Mash Cake.

5Tot slot haal je voorzichtig de ring van het bakblik, et voilà! Je eigen Frikandellen Mash Cake!

Betty's Carnavalsrecepten