Over Omroep Brabant
Omroep Brabant heeft als missie 'We maken relevante verhalen die jou raken, elke dag opnieuw'. Zo weet je wat bij ons in Brabant leeft. We zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal. Onze pay-off 'Het Gevoel van Hier' sluit hier bij aan.
Je leest hier alles over onder meer ons bereik, de programmering, rondleidingsmogelijkheden, de frequenties, Omroep Brabant als calamiteitenzender, de organisatie en recente jaarverslagen.
Mediacijfers
- 23.000.000 online bezoeken (aan website en apps) per maand
- 428.000 tv-kijkers per dag
- 280.000 radioluisteraars per dag
Bron online: Piano Analytics, 2023
Bron radio en tv: Motivaction dashboard, gemiddelde 2023
Via de Android, iPhone en iPad-apps is de belangrijkste content van Omroep Brabant ook mobiel te bekijken en beluisteren. Via social media is Omroep Brabant te volgen op Twitter via @omroepbrabant en via Facebook. Tot slot zijn onze teletekstpagina's via TV te bekijken.
Programmering
Nieuws en achtergronden bij het nieuws staan centaal in de programmering. Daarnaast besteden we veel aandacht aan evenementen, zowel op sport- als op cultuurgebied. Uiteenlopende evenementen, van Paaspop tot Festyland, van Carnaval tot Bloemencorso Zundert, krijgen uitgebreid aandacht via al onze media.
Onze actuele programmering voor TV en Radio vind je op omroepbrabant.nl/televisie en omroepbrabant.nl/radio.
Frequenties
Het radio- en televisiesignaal van Omroep Brabant vind je niet alleen online (streaming), maar ook op de digitale televisie en via FM, DAB+ en de digitale kabel. Kijk je via de schotel? ook dat kan nog steeds.
Dit zijn onze frequenties:TV via de kabel
- Caiway : 76
- Digitenne : 22
- Delta Digital TV : 11 en 116
- Canal Digitaal : 71
- KPN: 507
- Trined : 60
- Ziggo : 30 en 712
TV via de satelliet
- ASTRA 23,5 Oost
- Frequentie : 12187 Mhz, horizontale polarisatie
- Symbol rate : 29900
- FEC : 2/3
Radio via de ether
- West-Brabant : FM 91.0
- Midden-Brabant : FM 91.9
- Noordoost-Brabant : FM 95.8
- Zuidoost-Brabant : FM 87.6
Radio via de kabel
Radio via DAB+
- Noord-Brabant : Allotment 7C (ook te ontvangen in Limburg)
Organisatie
Bij Omroep Brabant werken meer dan 170 betrokken mensen. Het bestuur van de omroep wordt gevormd door de directeur en het Management Team. Daarnaast is er een Raad van Toezicht en een Mediaraad, waarin de belangrijkste maatschappelijke, culturele en geestelijke stromingen in de provincie vertegenwoordigd zijn. Het provinciebestuur toetst of het bestuur ook daadwerkelijk representatief is.
Locaties
De hoofdstudio staat op het Science Park Eindhoven in Son, op industrieterrein Ekkersrijt.
Financiering
De omroep wordt grotendeels betaald uit publieke middelen. Ongeveer 20% van het totale budget komt uit reclamegelden en andere bronnen (bijvoorbeeld sponsoring).
Publieke omroep
Als publieke omroep heeft Omroep Brabant zich te houden aan de voorschriften in de Mediawet. Dat betekent onder andere dat vijftig procent van de programmering betrekking moet hebben op informatie, educatie en cultuur uit Brabant.
Calamiteitenzender
Omroep Brabant is ook dé calamiteitenzender van de provincie. Autoriteiten kunnen de zender als rampenzender opeisen, om tijdens een calamiteit de inwoners van Brabant te informeren. Omroep Brabant zendt de boodschappen dan onverkort en integraal uit.
ANBI-status
Omroep Brabant is een transparante stichting en heeft de ANBI-status. Alle informatie staat op de website van Transparante Stichtingen.
Jaarverslagen
Hieronder staan de meeste recente jaarverslagen met daarin ook de officiële gegevens van Stichting Regionale Omroep Brabant.
Belangrijke regelingen
Lees hier welke regelingen er bij Omroep Brabant zijn bij ongewenst gedrag, misstanden of een integriteitsschending door een medewerker van Omroep Brabant.