Open Tuin Event

Op zaterdag 27 juli wordt de kruidentuin van Museum Krona omgetoverd tot festivallocatie! Laat je verrassen door unieke, inspirerende activiteiten voor het hele gezin in een kleurrijke omgeving van meer dan 150 planten in bloei. Van een workshop cocktails shaken en speurtochten voor de kids tot unieke rondleidingen in de kloostertuin van de zusters Birgittinessen. Lees snel verder voor het hele activiteitenprogramma en klik op de buttons meer meer informatie en het reserveren van tickets!

Garden Breakfast Club

Om 9.00 uur trappen we ons zomerse Tuin Event af met een heerlijk ontbijt, te midden van de prachtige kruidentuin in bloei. Geniet van de rust en van diverse broodjes, beleg (zoet en hartig, vlees en vega) en lekkers te drinken in shared breakfast-stijl.

Meer info & reserveren

Rondleidingen in de kloostertuin

Aansluitend start de eerste van een reeks rondleidingen in de kloostertuin van de zusters Birgittinessen. Ter gelegenheid van deze speciale dag openen we naast onze eigen 'cruydthof' ook eenmalig de binnentuin van de zusters, onder leiding van een van onze gidsen. Een unieke kans om een kijkje nemen op een unieke  plek die normaal gesproken gesloten blijft voor publiek. 

Meer info & reserveren

Shake'M Cocktail Workshop

Om 15.00 uur leer je onder leiding van Shake’M de fijne kneepjes van het cocktail shaken in een 1,5 uur durende workshop. Je maakt twee cocktails, met in de hoofdrol een selectie kruiden die je in Krona’s kruidentuin terugvindt. Want die kunnen veel meer dan alleen maar 'mooi zijn' en lekker ruiken!

Meer info & reserveren

Kids Knutselworkshop | Creëer je mooiste wondertuin

Tijdens de knutselworkshop ga je aan de slag met het maken van jouw eigen wondertuin! Laat je creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met verf, gedroogde bloemen en nog veel meer collagemateriaal voor jouw allermooiste bloemen- en kruidentuin. Wil je de kruidentuin eerst wat beter leren kennen en informatie opdoen? Doe dan eerst de speurtocht of speel de kruidentuin-game!

Meer info & aanmelden

Presentatie door kunstenaar Nan Groot Antink

Speciaal voor de tentoonstelling Verborgen achter Murenmaakte kunstenaar Nan Groot Antink verschillende weefsels, geverfd met kruiden en planten uit de kruidentuin. Om 11.30 uur geeft de kunstenaar een inspirerende presentatie met rondgang over het proces van het natuurlijk verven van stoffen, aan de hand van voorbeelden en materialen uit haar atelier in Eindhoven.

Meer info & reserveren

8 september 2024

02:42

Uden

Veghelsedijk 25, 5401 PB

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners