Doortocht Hell's Highway Defilé Veghel > Eerde

Op zaterdag 14 september vindt het indrukwekkende Hell’s Highway Defilé van Stichting Operatie Market Garden plaats. Aan deze tocht doet een lange rij van zo'n tweehonderd legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog mee. De stoet rijdt (zoveel als mogelijk) de oorspronkelijke route van de geallieerde opmars tijdens Operatie Market Garden in september 1944. 

Doorkomsttijden
Zaterdagmiddag trekt de stoet ook door het centrum van Veghel. Het eerste voertuig wordt rond 15.00 uur in Veghel verwacht. De doortocht van de colonne duurt ongeveer een half uur. Rond 15.20 wordt het eerste voertuig in Eerde verwacht. Kijk voor actuele informatie over de route en doorkomsttijden op www.omg2024.nl.

Muziek bij het raadhuis
Het Opstap Orkest van Muziekvereniging Frisselstein zal zorgdragen voor de muzikale omlijsting op het moment dat de tocht over de Markt in Veghel trekt. Dit doen zij voor het oude Raadhuis.

Van Nuenen tot Eerde
De start van de tocht is in Nuenen en het eindpunt is op Basecamp DZA Vlagheide bij Eerde/Schijndel. Tijdens de succesvolle, vorige edities in 2014 en 2019 stonden er tienduizenden enthousiaste belangstellenden langs de route.

24 september 2024

22:32

Veghel en Eerde

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners