Open dag Groot Duijfhuis met kinderactiviteiten

Natuurpuzzelen op het Duivenpad

Maak kans op kaartjes voor de edelhertenbronst

Bij het Groot Duijfhuis in Liempde kunnen kinderen op zondag 25 augustus komen puzzelen en speuren op het Duivenpad. Hierbij maak je kans op twee kaartjes voor de bronstexcursies naar de edelherten in Het Groene Woud! Behalve het Duivenpad zijn er nog meer natuurspelletjes te doen. Het Groot Duijfhuis is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis. De activiteiten worden georganiseerd door Brabants Landschap in samenwerking met D'n Liempdsen Herd en de gidsen van Gastvrij Liempde.

Van speuren langs de Dommel naar speuren naar edelherten

Met de kaart van het Duivenpad in de hand word je rondgeleid door het mooie landschap bij de Dommel in Liempde. Op zondag 25 augustus maak je door goed te speuren kans op kaartjes voor de bronstexcursies in Het Groene Woud. Die worden vanaf 15 september georganiseerd. Bij een bronstexcursie ga je ook speuren, maar dan naar edelherten! De bronstexcursies zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het Duivenpad is al leuk voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. De route is maximaal 2 km lang en bij droog weer ook geschikt voor een kinderwagen.

Zondag zijn er nog meer natuurpuzzels te doen bij het Groot Duijfhuis. Iedereen kan zich vermaken met een diersporen- en nestkastenquiz, fotopuzzel en meer. Voor alle deelnemers ligt een natuurdoeboekje klaar.

Infopunt

Het Groot Duijfhuis is een infopunt van Brabants Landschap. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de voormalige stal van de monumentale hoeve. Daar wordt met korte video’s en foto’s informatie gegeven over de flora en fauna van het Dommeldal en over de vorige bewoners van de boerderij. Het infopunt is altijd geopend op de laatste zondag van maart tot en met oktober, van 10.00 tot 16.00 uur. Iedere maand geven de vrijwilligers een andere invulling aan de openstelling. Wie niet van puzzelen houdt, is gewoon welkom op 25 augustus! Het adres is Hoevedreef 2 in Liempde.

Bronstexcursies

Brabants Landschap organiseert jaarlijks excursies in het leefgebied van de edelherten in De Mortelen en Scheeken. De wandelingen worden begeleid door gidsen van Gastvrij Liempde, IVN Best en IVN Oirschot. In deze tijd van het jaar stelen de mannelijke edelherten de show met hun paringsritueel: de bronst. Ze hebben grote geweien, laten van zich horen door te burlen en soms zijn er (schijn)gevechten. Allemaal bedoeld om de vrouwelijke edelherten voor zich te winnen. Wie meer wil weten over de edelherten en de bronst wil beleven, kan zich vanaf dinsdag 3 september (12.00 uur) inschrijven op www.brabantslandschap.nl/bronst. Donateurs (ofwel “beschermers”) van Brabants Landschap kunnen zich al een dag eerder inschrijven.

19 oktober 2024

15:25

Liempde

Hoevendreef 2,

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners