Kunstproject 80 Beeldverhalen

80 Beeldverhalen

Een kunstproject over vrijheid!

Vanaf september 2024 gaat het langlopende kunstproject 80 Beeldverhalen, van Petra Thoen uit Wijbosch van start. Petra gaat met haar kunstproject verhalen over vrijheid verzamelen en verspreiden, verhalen van vroeger en van nu. Hiermee wil ze het gesprek over vrijheid gaande houden en zo bijdragen tot meer verbinding en tolerantie in de samenleving.

De motivatie van Petra: “Dit jaar vieren we in Nederland 80 jaar vrijheid. Iets waar we trots op zijn. Maar vrijheid is er niet zomaar. Er zijn regeltjes en respect nodig om vrij naast elkaar te leven. En wat als jij je toch niet vrij voelt? Of vanwege omstandigheden niet vrij kan zijn?

Als je niet vrij bent, dan voel je dat van binnen. Er moet iets veranderen. Je wilt er alles aan doen om je vrijheid te verwezenlijken. Dit kan van alles zijn. We denken al snel aan oorlog, het verzet en vluchtelingen, deze verhalen van toen en nu wil ik verzamelen en met elkaar vergelijken.

Maar er zijn nog veel meer persoonlijke verhalen. Deze worden niet altijd begrepen. Als jij je leven omgooit om je vrijheid te verwezenlijken loop je vaak tegen onbegrip en intolerantie op. Ik geloof dat, door het delen van je verhaal, je dit kan doorbreken. Mijn doel is om 80 Beeldverhalen te maken, omdat we 80 jaar vrijheid vieren.”

Petra gaat de verhalen verzamelen door mensen hun verhaal te laten vertellen en in een beeld van klei uit te beelden. Het boetseren en het gesprek wordt vastgelegd op video. Deze video vormt, samen met het ontstane beeld, een Beeldverhaal.

Voor het project is Petra op zoek naar mensen die hun belevenissen of visie over vrijheid willen delen. Iedereen met een vrijheidsverhaal kan mee doen. Meedoen kan individueel of met een groep en het kan ook anoniem. Ook is het mogelijk om het project uit te nodigen op je evenement. Zo is Petra aanwezig op Basecamp Eerde, Wijbosch Herinnert en Festival Eigenwijs Schijndel.

Het kunstproject is te volgen op facebook, instagram en tiktok. Alle info is te vinden op www.80beeldverhalen.nl

24 september 2024

02:34

Schijndel

Mgr. Van de Venstraat 94, 5482EN

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners