Lekker van Streek - Witlofwok met shiitake en hoisin geserveerd met vega wontons
Wat heb je nodig?
Recept voor 4 personen
Vega Wontons
- 10 wontonvellen (toko)ontdooit
- 150 g vegakip
- 1 sjalot
- 1 mespuntje kerriepoeder
- 1 mespuntje korianderpoeder (ketoembar)
- 1 mespuntje gemberpoeder
- 1 el ketjap manis
- 1 eiwit
Wok
- 4 stronken witlof
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 eetlepel sesamzaad
- 100 gram shiitake
- 5 eetlepels hoisinsaus
- 10 stengels bieslook, gehakt in ringen
Extra nodig
- Wok
- Arachide olie om te frituren
Zo maak je het:
1Laat de wontonvellen goed ontdooien. Hak de vegakip fijn.
2Pel en snipper de sjalot
3Meng met de specerijen en de ketjap.
4Bestrijk de randen van de wonton met het losgeklopte eiwit vul met een lepel van de vulling en vouw de wontons dicht.
5Frituur de wontons voor het serveren in arachideolie.
6Snijd de witlof in parten.
7Haal de steeltjes van de Shitake en snijd in partjes
8Verhit een wok en rooster het sesamzaad in circa 3 minuten goudbruin. Haal uit de wok en houd apart.
9Verhit een scheut arachideolie in de wok, wok de shiitake op hoog vuur goudbruin en krokant in circa 2 minuten.
10Voeg de witlofpartjes toe en wok circa 2 minuten mee.
11Voeg de hoisinsaus en het sesamzaad toe en meng goed door, bestrooi met de bieslook.