Dit heb je nodig
Ingrediënten kip en aardappel
- 2 kleine kippetjes
- 1 citroen, in dunne plakken
- 1 bol knoflook, gehalveerd
- 1 bos tijm
- 1 bos dragon
- 1 bos bladpeterselie
- 300 g kruimige aardappels
- 1 scheut olijfolie
- 1 el boter
- Zout en peper
- Peterselie
- Rucola
Belgische mayonaise
- 2 eidooiers
- 4 el wittewijnazijn
- Sap van een ½ citroen
- 2 tl mosterd
- 700 ml zonnebloemolie
- Zout en peper
Bereiding
1Verwarm de BBQ of grill voor.
2Maak voorzichtig de huid van kip los onder de borst. Verdeel daar de citroen onder. Vul de binnenkant van de kip met knoflook, tijm, dragon en bladpeterselie. Je mag dit heel houden.
3Rijg de kippetjes aan het spit en grill ze (afhankelijk van de grootte) 1 a 1,5 uur.
4Snijd de aardappels in partjes en kook ze gaar. Laat de aardappels uitwasemen.
5Verwarm de olijfolie in de pan. Bak de aardappels terwijl de kippetjes grillen.
6Doe op het laatst de boter erbij om ze extra krokant te krijgen. Bestrooi na het serveren met gehakte peterselie.
7Roer de eidooiers los met de azijn, het citroensap en de mosterd.
8Giet al kloppend in een dunne straal de olie bij de eidooier; klop tot een dikke, egale saus. Breng op smaak met zout en peper.
9Serveer de kip met de gegrilde courgettes, de aardappels en een handje rucola.
Ga naar de foodroute van dit specifieke recept, uit de uitzending van Lekker van Streek. Routes in Brabant is het startpunt voor de mooiste food routes.
Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.