Recept uit Lekker van Streek

Lekker van Streek - Aardbei pavlova

Smaakvolle pavlova met romanoffvulling, aardbeien, wat honing en geroosterde amandelen.

Dit heb je nodig

Pavlova

  • 6 eiwitten
  • 300 g suiker
  • 1 tl azijn
  • 1 tl maïzena

Romanoff vulling

  • 100 g aardbeien
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 1 el wittewijn
  • 250 g room

Topping

  • 50 g amandelschaafsel
  • Aardbeien
  • Honing

Extra nodig

  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Staafmixer en het bijhorende bakje

Bereiding

1Pavlova: Verwarm de oven voor op 120 graden. Klop in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend driekwart van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor. Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm tot een soort nestje. Laat het schuimdeeg ca. 1,5 uur in de oven drogen.

2Romanoff vulling: Halveer de aardbeien en marineer circa 1 uur in de sinaasappelsap en de wodka. Laat de aardbeien uitlekken, pureer de aardbeien met de staafmixer. Meng aardbeiensap met de room en klop de room op tot zachte pieken.

3Topping: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de amandelen in circa 8 goudbruin. Maak de aardbeien schoon. Verdeel de Romanoffvulling over de pavlova en druk de aardbeien erin. Besprenkel met de honing en bestrooi met de geroosterde amandelen.

Bekijk alle food routes uit Lekker van Streek.
De juiste route

Ga naar de foodroute van dit specifieke recept, uit de uitzending van Lekker van Streek. Routes in Brabant is het startpunt voor de mooiste food routes.

Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.