Dit heb je nodig
Nachovulling
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 g maïskorrels
- 100 g bruine bonen uit pot
- 500 g half om half gehakt
- 2 el gesneden jalapeño pepers uit pot
- 2 eieren
- 2 el maizena
- 250 g nachochips
Tomtensaus
- 1 el Mexicaanse kruiden
- Olijfolie
- 200 ml passata
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 el maizena
Verder nodig
- Kaasfondue uit blik
- Koriander
Bereiding
1Verwarm de oven voor op 180 graden.
2Meng de paprikablokjes de maïskorrels, de bruine bonen en het gehakt. Snijd de jalapeño pepers fijn en meng samen met de eieren en het maizena door de vulling.
3Bak de schotel circa 30 minuten in een ovenschaal.
4Fruit de Mexicaanse kruiden met de groene paprika kort aan in wat olie, blus af met de passata. Bind af met de maïzena tot sausdikte.
5Bestrijk de gehaktschotel met de tomatensaus. Steek de nachochips erin.
6Roer de kaasfondue door en drizzle het over de gehaktschotel. Garneer met koriander.
De juiste route
Ga naar de foodroute van dit specifieke recept, uit de uitzending van Lekker van Streek. Routes in Brabant is het startpunt voor de mooiste food routes.
Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.