Dit heb je nodig
Picknick brood
- 300 g diepvries spinazie
- 1 lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 5 el mayonaise
- 70 ml amandelmelk
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 rond landbrood
- Zonnebloemolie
Sandwiches
- 1 el mayonaise
- 8 plakken oude kaas
- ½ komkommer in plakjes
- Rouquetsla
Bereiding
1Ontdooi spinazie en snijd fijn. Snijd de lente-ui in ringen. Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.
2Meng dit alles met Griekse yoghurt, mayonaise, Parmezaanse kaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
3Snijd de kap van het brood en hol het brood uit. Snijd de helft van het brood wat eruit komt in lange stukken. Vul het uitgeholde brood met de spinazie dip.
4Besprenkel de lange stukken brood met olie en bak ze krokant tot een soort lange croutond. Serveer bij de spinaziedip.
5Snijd de andere helft in plakken. Besmeer met mayonaise, beleg met oude kaas, komkommer en rouquetsla. Maak hier sandwiches van en serveer bij spinaziedip.
Ga naar de foodroute van dit specifieke recept, uit de uitzending van Lekker van Streek. Routes in Brabant is het startpunt voor de mooiste food routes.
Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.