Dit heb je nodig
Dit gerecht is voor 4 personen. Houd rekening met een bereidingstijd van ongeveer 2 uur.
Picknick brood
- 4 kalfsschenkels
- Zout en peper
- 1 eetl bloem
- 6 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, geschild en in blokjes
- 1 winterpeen, geschild en in blokjes
- 2 eetl tomatenpuree
- 100 ml droge witte wijn
- 200 ml runderbouillon
- 1 theel gedroogde tijm, fijngesneden
- 250 g spagetti
Extra nodig
- Braadpan
Bereiding
1Bestrooi de kalfschenkels met zout, peper en de bloem. Verhit de olijfolie in een ruime pan, bak de kalfschenkels rondom goudbruin, haal de kalfschenkels uit de pan en zet apart.
2Fruit de ui en de knoflook 1 minuut in dezelfde pan. Voeg de bleekselderij en winterpeen toe en fruit 5 minuten op laag vuur.
3Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en blus af met de witte wijn.
4Schep de kalfschenkels weer terug in de pan en voeg de runderbouillon toe.
5Draai het vuur laag en laat 1,5 uur sudderen met de deksel op de pan. Het vlees is klaar als je er gemakkelijk met je vork doorheen kunt.
6Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
7Kook de spaghetti beetgaar en serveer met het vlees en de saus.
Ga naar de foodroute van dit specifieke recept, uit de uitzending van Lekker van Streek. Routes in Brabant is het startpunt voor de mooiste food routes.
Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.